Ο κίνδυνος πισωγυρίσματος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Δυσεξήγητη -με αμιγώς πολιτικά κριτήρια- είναι η παραίτηση Κοτζιά, τη στιγμή μάλιστα που ο Ζόραν Ζάεφ δεν βρίσκει τις βουλευτικές ψήφους που χρειάζεται για τη συνταγματική αναθεώρηση στη FYROM, μετά την αποχώρηση των εθνικιστών του VMRO.
Η γειτονική χώρα οδηγείται εκ των πραγμάτων σε πρόωρες εκλογές, κάτι που -στην καλύτερη περίπτωση για τον κ. Ζάεφ- θα καθυστερήσει ιδιαίτερα τις διαδικασίες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εχοντας δώσει δείγματα της προσήλωσής της στα συμφωνημένα, η ελληνική κυβέρνηση -όπως και ο κάθε υπουργός ξεχωριστά- θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο κύριο ζητούμενο της συγκυρίας, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας στη μεταμνημονιακή εποχή.
Στο πλαίσιο αυτό δεν νοείται οι -όποιες- προσωπικές αντιδικίες μεταξύ υπουργών να πολιτικοποιούνται, ώστε να δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που σπαράσσεται χωρίς προφανή λόγο.
Η τύχη της κάθε κυβέρνησης δεν ενδιαφέρει τόσο όσο η τύχη της χώρας και των πολιτών της. Και είναι δεδομένο ότι η εικόνα της χώρας επλήγη με την επιλογή της παραίτησης που έκανε ο μέχρι χθες υπουργός των Εξωτερικών, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση οι πάντες στην κυβέρνηση πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε χθες ο κ. Τσίπρας: μια εικόνα πολιτικής αστάθειας -και μάλιστα εκ του μη όντος- θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός πολύ μεγάλου πισωγυρίσματος για την ελληνική οικονομία.
Διπλό φονικό στο Αίγιο: O δράστης παραδόθηκε στις Αρχές
Συναγερμός στο Παλαιοχώρι Ηλείας: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Αναφορές για τραυματίες
Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στη Βουλή για την παραπομπή Τριαντόπουλου: Κόντρες και αποχωρήσεις
«Deal ή αντιμέτρα»: Η ΕΕ τρέχει να αξιοποιήσει το διάστημα 90 ημερών που έδωσε ο Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr