Οικονομία|14.04.2020 17:41

Έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς

Newsroom

Υπογράφτηκε νωρίτερα σήμερα, η υπουργική απόφαση σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1.4.2019 και μετά ενώ η δαπάνη για την δράση προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

«Σήμερα, η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και συγκεκριμένα αυτής των μακροχρονίως ανέργων. Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους ύψους 65 εκατ. ευρώ. Απλώνουμε το δίκτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοιού καλύπτοντας, πλέον, περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Οι δικαιούχοι της νέας αυτής ενίσχυσης είναι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι. Εξαιτίας αυτού του λόγου δεν υπάρχουν στον ΟΑΕΔ για όλους επικαιροποιημένα στοιχεία IBAN. Γι αυτό και αναμένεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να ανοίξει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι μακροχρόνια άνεργοι - δικαιούχοι των 400 ευρώ θα δηλώνουν τον ισχύοντα IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε να λάβουν εκεί τα 400 ευρώ που δικαιούνται.   

Πότε θα δοθεί το επίδομα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο δημοσιογράφος Θοδωρής Βγενής το επίδομα θα δοθεί τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου ενώ οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να κάνουν αίτηση ούτε η φυσική του παρουσία. Το ποσό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αυτόματα. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως θα ζητηθεί το IBAN εφόσον αυτό δεν υπάρχει.  

επίδομα 400 ευρώάνεργοιμακροχρόνια άνεργοι