Τιμ Ανανιάδης (Μ. Βρετανία): «Δυο χρόνια για να καλυφθεί η ζημιά στα ξενοδοχεία»
Γιώργος ΜανέτταςΤην ανάγκη επέκτασης των μέτρων στήριξης των ξενοδοχείων για τουλάχιστον ένα χρόνο υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής της «Μεγάλης Βρετανίας» και του «King George», Τιμ Ανανιάδης, τονίζοντας πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ανακάμψουν οι τουριστικές επιχειρήσεις από τις απώλειες της φετινής χρονιάς. «Είναι μαθηματικά βέβαιο πως ειδικά τα ξενοδοχεία πόλεως που εξαρτώνται από τα συνέδρια και τα επιχειρηματικά ταξίδια θα χρειαστούνε και ένα δεύτερο πακέτο στήριξης μετά τον Οκτώβριο», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανανιάδης μιλώντας στην «Ημερησία» αναφέρει πως ο ξενοδοχειακός κλάδος εισέρχεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και τονίζει πως είναι αδύνατον να προσδιορισθεί πόσα καταλύματα τελικά θα αποφασίσουν να επαναλειτουργήσουν υπό τις νέες συνθήκες.
«Ακόμη και εάν επιστρέψουμε στα επίπεδα της τουριστικής κίνησης του 2018 και του 2019 θα χρειαστούμε τουλάχιστον δυο χρόνια για να καλύψουμε τις ζημιές του 2020, οι οποίες προβλέπονται τεράστιες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί ο έμπειρος μάνατζερ, ένα μεγάλος μέρος των φετινών κρατήσεων έχει μεταφερθεί για το 2021, -στην περίπτωση των δυο εμβληματικών ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος αφορά ποσοστό 70% με 80%- , κάτι που σημαίνει πως ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων έχει μπει στα ταμεία και χρησιμοποιείται ήδη για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες. Σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, με βάση τις ακυρώσεις και τα μηνύματα που φθάνουν από τους tour operators ο εισερχόμενος τουρισμός φέτος θα είναι φέτος μειωμένος κατά 60% με 70% ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία πόλεως θα κυμανθούν στα επίπεδα του 10% κατά την θερινή περίοδο.
Ο γενικός διευθυντής της «Μεγάλης Βρετανίας» & King George αναγνωρίζει πως το κυβερνητικό πακέτο στήριξης για τον τουρισμό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρώντας πως θα συμβάλει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τον κλάδο. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι και η απόφαση για μείωση της φορολογίας, σημειώνοντας πάντως πως στο κομμάτι των φόρων απαιτείται μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε σχέση με αυτό των γειτονικών χωρών.
Σχολιάζοντας τα πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων, υπογραμμίζει πως το πρόβλημα δεν είναι η εκπόνησή τους αλλά η εφαρμογή τους ενώ τονίζει πως χρειάζεται να αποσαφηνισθεί το κομμάτι που αφορά στη διαχείριση ενός ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος στα ξενοδοχεία. «Η καραντίνα μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου δεν είναι βιώσιμη λύση», λέει χαρακτηριστικά. Η Μεγάλη Βρετανία και το King George, επισημαίνει ο κ. Ανανιάδης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επανεκκίνηση και την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων προστασίας, λέγοντας πως δρομολογούνται παρεμβάσεις, ώστε να εξαλειφθεί και ο παραμικρός κίνδυνος μετάδοσης τόσο στο μενού και στον τρόπο σερβιρίσματος, όσο και στην εσωτερική διαρρύθμιση των δωματίων, με την αφαίρεση διακοσμητικών αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα, με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιφανειών. Όπως λέει, οι δυο εμβληματικές μονάδες εφαρμόζουν ήδη τα πιο υψηλά στάνταρ όσον αφορά στην καθαριότητα, στην απολύμανση και στον κλιματισμό. Δηλώνει τέλος πως συμμερίζεται την αισιοδοξία που εκφράζεται από διάφορες πλευρές για την επόμενη σεζόν, λέγοντας πως το 2021 θα είναι εκτός απροόπτου χρονιά μεγάλης ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό.
- Κακοκαιρία διαρκείας τις ημέρες των Χριστουγέννων: Πού χτυπούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα «λευκά»
- Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Αθήνα - Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται
- ΕΦΕΤ: Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλή εορταστικά γεύματα
- Χρήστος Μάστορας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το λάθος στην ελληνική ταυτότητα και οι αναμνήσεις με τη γιαγιά του