Οικονομία | 24.07.2020 17:14

Νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 6 εκατ. ευρώ για πληγέντες επιχειρηματίες στο Μάτι

Newsroom

Οικονομική ενίσχυση ύψους 6 εκατ. ευρώ και συνέχιση των παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής μέριμνας, προς τους πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες στο Μάτι, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις μνήμης για τις 102 ανθρώπινες απώλειες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νέα πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και για την ίδρυση νέων στις πληγείσες περιοχές. Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί από το ΠΕΠ Αττικής για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ και αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στους πληγέντες από πλημμύρες και φωτιές δήμους.

Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 200.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση.

Μάτι: Δικαίωση για τα 102 θύματα της φωτιάς ζητούν οι κάτοικοι

«Δικαίωση» και απονομή δικαιοσύνης ζήτησαν για άλλη μία φορά οι συγγενείς και οι φίλοι των 102 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Ναυτικό Όμιλο στο Λιμανάκι. Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης των ονομάτων των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «δικαίωση».

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης, υποστήριξε ότι «έχουν περάσει δύο χρόνια αλλά οι ευθύνες δεν αποδόθηκαν». Στη συνέχεια εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να εκπονηθεί το πλάνο για την ανάπλαση του Ματιού. 

Νωρίτερα το απόγευμα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων. Το μνημείο συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα. Συγγενείς και φίλοι των 102 θυμάτων άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

ΜάτιΠεριφέρεια ΑττικήςΓιώργος Πατούληςοικονομική ενίσχυση