Οικονομία|25.02.2021 10:37

Εκπτώσεις: Επιβεβαίωση ethnos.gr για παράταση μέχρι 31 Μαρτίου

Newsroom

Τροπολογία για παράταση της περιόδου των εκπτώσεων έως 31 Μαρτίου κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Αδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ethnos.gr. Η παράταση της εκπτωτικής περιόδου αποφασίζεται προκειμένου να αναπληρωθεί κατά το δυνατόν το διάστημα που χάθηκε με το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη δυνατότητα ρύθμισης της εκπτωτικής περιόδου έτσι ώστε να δοθεί παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021. Θα ακολουθήσει σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει και τις τελικές λεπτομέρειες για την παράταση των εκπτώσεων.

Διαβάστε ακόμαΠλατανησιώτης - Κορονοϊός: Τρομάζει η αύξηση στην Αττική

SMS 13032: Ο νέος πενταψήφιος αριθμός για ψώνια

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός για ψώνια στα καταστήματα, όποτε αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα είναι το sms στο 13032. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 για να πηγαίνουν στα μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους είτε με click away είτε με click inside, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν κυβέρνηση και λοιμωξιόλόγοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα sms στο 13032 θα έχουν διάρκεια έως τρεις ώρες και θα χρησιμοποιείται μόνο μία φορά την ημέρα. Στο μεταξύ, οι αγορές για τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους κ.λ.π θα συνεχίσουν να γίνονται με sms στο 13033. Τα sms στο 13033 δεν θα έχουν «κόφτη» και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά μέσα στην ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το sms στο 13032 θα είναι αυτό με το οποίο θα πηγαίνουμε στα καταστήματα, όποτε και αν αυτά ανοίξουν. 

Διαβάστε ακόμαΕπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνεται ο Φεβρουάριος - Αναστολές Μαρτίου και δικαιούχοι

εκπτώσειςκαταστήματαπαράταση