Οικονομία|31.08.2021 18:52

WIND Ελλάς: Αυξήθηκαν κατά 3,8% οι πελάτες συμβολαίου

Newsroom

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή που ανοίγει η εξαγορά της από την United Group ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη τα οικονομικά αποτελέσματα για το β΄τρίμηνο της χρονιάς η WIND Ελλάς, η οποία στο διάστημα αυτό είδε του πελάτες συμβολαίου της να αυξάνονται κατά 3,8%.

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν σε €130,3 εκατ., αυξημένα κατά 5,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Παράλληλα η απόδοση του EBITDAaL διαμορφώθηκε στα €28,5 εκατ. με περιθώριο 21,9%, ενώ η αύξηση κατά €2,4 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αντανακλά τη συναλλαγή με την Vantage Towers και την αύξηση εσόδων.

Το β΄τρίμηνο του 2021 η WIND Ελλάς, αύξησε τους συνδρομητές κινητής με συμβόλαιο κατά 5,2% και τους πελάτες σταθερής με συμβόλαιο κατά 1,9%.

Στα λοιπά μεγέθη η εταιρία κατέγραψε:

- Επιταχυνόμενη πληθυσμιακή κάλυψη 5G

- 10,9% αύξηση σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, συνολικά 267.000

- 2,8% αύξηση σε εταιρικούς πελάτες, συνολικά 82.000

- Αύξηση 42,7% σε πελάτες οπτικών ινών (NGA)

- Συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) 421.000

- 11% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από τα online κανάλια

Συνολικές επενδύσεις, των τελευταίων 12 μηνών (ως τις 30/6/21), €94,5 εκατ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η WIND πέτυχε ανάπτυξη εσόδων και συνδρομητικής βάσης ενώ σημείωσε σημαντική πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς της στόχους.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία των αποτελεσμάτων του Β΄ τριμήνου. Είδαμε μια συνεχιζόμενη αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής μας και της σταδιακής επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα» επεσήμανε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εξαγορά από την United Group, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει έναν πολυεπίπεδο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εμπειρία των πελατών μας. Η ένταξη μας σε έναν διεθνή ηγέτη τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης όπως είναι η UG, είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για εμάς και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας και τα οφέλη για τους πελάτες μας», κατέληξε ο κ. Ζαρκαλής.

Όλες οι ειδήσεις

Μαξίμου για Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του

Ανασχηματισμός – Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, νόμιζα ότι υπήρχε συναίνεση

Ανασχηματισμός: Τρικυμία με τον ναύαρχο Αποστολάκη – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για τη διασπορά – Γιατί είναι προτιμότερο το εμβόλιο από τη νόσηση

Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» των αλλαγών - Εκπλήξεις, μετακινήσεις και επιστροφές

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης

οικονομικά αποτελέσματατηλεπικοινωνίεςWind