Οικονομία | 05.02.2022 14:36

Βενζίνη σε τιμή ρεκόρ: 1,84 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Newsroom

Λίγα ευρώ βάζουν στα ντεπόζιτά τους οι οδηγοί, μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους, καθώς η τιμή της βενζίνης σπάει καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η μέση τιμή πανελλαδικά ξεπερνά το 1 ευρώ και 84 λεπτά, που αποτελεί τιμή ρεκόρ όλων των εποχών για τη χώρα μας.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ. Βάζουμε περισσότερα χρήματα για να βάλουμε τα ίδια λίτρα», λέει στην κάμερα καταναλωτής.
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ έλεγε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» πως «Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης ήταν μικροί στην Ελλάδα, μικρότεροι από το σήμερα. Σήμερα βρισκόμαστε στην 4η με 5η θέση στην Ευρώπη στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης».

Ήδη, σε πολλές περιοχές η τιμή στα πρατήρια ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Την ίδια ώρα, οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα καίνε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, να μην αποκλείει το ενδεχόμενο, μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

«Όλα είναι ανοιχτά, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές χρονικό διάστημα», είπε σήμερα Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στο Open: «Εάν όλοι οι καταναλωτές που τώρα σας βλέπουνε, κατεβάσουν την εφαρμογή e-katanalotis όπου στο επόμενο βήμα θα μπουν και οι λαϊκές αγορές πάνω, και άρα θα μπορείς να ξέρεις από το σημείο που στέκεσαι που είναι φθηνότερο το αγγούρι, που έχει φθηνότερη βενζίνη».


Οι λογαριασμοί ρεύματος φτάνουν στα νοικοκυριά παρα-φουσκωμένοι αλλά τα στοιχεία για την επιδότηση του Ιανουαρίου έφτασαν στις εταιρείες με καθυστέρηση και εκδόθηκαν λογαριασμοί χωρίς την κρατική επιδότηση, η οποία αναμένεται να πιστωθεί σε επόμενα τιμολόγια.

βενζίνηακρίβειαανατιμήσειςκαύσιμαειδήσεις τώρα