Οικονομία | 18.06.2022 13:19

Επιταγή ακρίβειας: Παράθυρο Σταϊκούρα για νέα ενίσχυση στους ευάλωτους - Τι θα γίνει με το Fuel Pass

Newsroom

Παράθυρο να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας και μαζί επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αποκάλυψε παράλληλα, ως προς το fuel pass, ότι εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως είπε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη των νοικοκυριών. «Φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο και θα αξιοποιηθεί για να επιστρέψει όλος στην κοινωνία», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε σχέση με την επιδότηση των καυσίμων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Αναφορικά με την επιδότηση του Diesel στην αντλία με 0,15 ευρώ το λίτρο, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «είναι στο πλαίσιο των μέτρων που αξιολογούνται».

Απαντώντας σε ερώτημα αν εξετάζεται να δοθεί και νέα «επιταγή ακρίβειας» στα ευάλωτα νοικοκυριά, άφησε ανοιχτό το παράθυρο τονίζοντας ότι «νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα».

Τέλος, είπε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλους.

Όλες οι ειδήσεις

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα - Γάζωσαν με Καλάσνικοφ ιδιοκτήτη βενζινάδικου

Σκληρό κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη: Εξόντωναν τα θύματα για να ζουν σε επαύλεις και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα

Προσωπικός γιατρός: Υψηλότερες αμοιβές για τους γιατρούς που θα αναλάβουν ηλικιωμένους - Οι 5 «ποινές» για τους ασθενείς

Σοβαρή καταγγελία στο Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα αναπήρων από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Χρήστος ΣταϊκούραςFuel Passεπίδομα ακρίβειαςειδήσεις τώρα