Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βουτιά στις μετοχές εξαιτίας του … Nord Stream 1
NewsroomΠτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών αφού η Ρωσία παρέτεινε την αναστολή των ροών αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 προς την Ευρώπη, πυροδοτώντας ανησυχίες για τις τιμές ενέργειας και την ανάπτυξη και οδηγώντας τις κυβερνήσεις στο να ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,6% στις 10:13 ώρα Ελλάδας ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε βουτιά 2,8%, σύμφωνα με την «Ημερησία».
Οι μετοχές των γερμανικών εταιριών κοινής ωφελείας, μεταξύ των οποίων των Uniper, RWE, E.ON και PNE, κατέγραψαν βουτιά από 3,5% έως 11%.
Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο βασικός αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκούσαν τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονταν το Σάββατο το πρωί.
- Η Ευρώπη σε ενεργειακό εφιάλτη: Το ενδεχόμενο δελτίου κατανάλωσης και όσα μέτρα εξετάζονται ενόψει χειμώνα
- Σοβαρή καταγγελία 16χρονης για βιασμό σε πάρτι: Θυμάται να πίνει δύο ποτά - Υποψίες Αρχών για ομαδική σεξουαλική κακοποίηση
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι αυξήσεις του 2023 - Στο τραπέζι η ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων
- Θεός φυλάξοι: Απίθανες ιατρικές μέθοδοι και θεραπείες που σημάδεψαν Ιστορία και ανθρώπους – Ούρα για τα δόντια, κάπνισμα για το άσθμα
- Στον Παράδεισο με 0€ είσοδο: Το «άγνωστο» ιδιωτικό νησάκι του Ιονίου παρέχει δωρεάν πρόσβαση στους λάτρεις των κρυστάλλινων νερών του
- Δολοφονία 36χρονης στην Κρήτη: Η ψυχιατρική έκθεση για τον 33χρονο – Είχε προσπαθήσει να πατήσει και άλλη γυναίκα
- Δολοφονία στην Καλαμάτα: «Είχαμε προσωπικές διαφορές» - Πώς ο 35χρονος κατακρεούργησε το θύμα
- Πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα; Το «καιρικό καρουζέλ» και οι «χιονοεκπλήξεις» - Οι τελευταίες προγνώσεις
- Γιώργος Καραμίχος για Χρήστο Μάστορα: «Δεν έχω τέτοια στεγανά ότι κάποιος πρέπει να είναι ηθοποιός για να παίξει»