Οικονομία|22.02.2019 14:17

Στο Costa Navarino περνάει το Hilton

Ντέπη Χιωτοπούλου

Σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, προχώρησε ο Ομιλος ΤΕΜΕΣ, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.» ιδιοκτήτριας του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαχειρίζεται η Hilton.

Σ’ ότι αφορά το υπόλοιπο 49%, απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Ομιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Ο Ομιλος Olayan ιδρύθηκε το 1947 και πρόκειται για ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Το παραπάνω ποσοστό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus, με την TEMEΣ να έχει μια εξαιρετική συνεργασία με τον Ομιλο. ΤΕΜΕΣ και Dogus, έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η εξαγορά

Η εν λόγω εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Οι μέτοχοι της «Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.» στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Ομιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών, με την Costa Navarino στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

HiltonΤΕΜΕΣ