Οικονομία|21.03.2023 22:35

Λάθος... 1,3 εκατ. δολαρίων από την JPMorgan: Νόμιζε ότι έχει νικέλιο σε αποθήκη αλλά τελικά ήταν σακιά με πέτρες

Newsroom

Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ανακάλυψε ένα… λάθος την περασμένη εβδομάδα σε μια αποθήκη στην ολλανδική πόλη-λιμάνι του Ρότερνταμ. Μάλιστα ο άτυχος ιδιοκτήτης αυτών των σάκων φαίνεται πως είναι η JPMorgan, σύμφωνα με την Journal.

Αν περιείχαν νικέλιο, οι σακούλες θα είχαν αξία 1,3 εκατ. δολάρια σε τρέχουσες τιμές, που αντιστοιχεί στο 0,14% των αποθεμάτων νικελίου, ανέφερε το Bloomberg. Ενώ αυτό σημαίνει ότι το μπέρδεμα θα έχει σχετικά μικρό αντίκτυπο στις αγορές μετάλλων, θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια των συμβολαίων της LME. «Σε μια βιομηχανία γεμάτη σκάνδαλα, τα συμβόλαια της LME θεωρούνται αναμφισβήτητα ασφαλή», ανέφερε το Bloomberg.

Η LME ανακοίνωσε για πρώτη φορά το μπέρδεμα την περασμένη Παρασκευή, αλλά δεν αποκάλυψε τον ιδιοκτήτη των σάκων ή την αποθήκη όπου φυλάσσονταν, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ωστόσο, άτομα που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν ότι η αποθήκη ανήκε και λειτουργούσε από την Access World, σύμφωνα με την Journal.

Εκπρόσωπος των εταιρειών logistics δήλωσε στο Insider ότι «η Access World επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επιθεωρήσεις των εγγυημένων σάκων με μπρικέτες νικελίου σε όλες τις τοποθεσίες και θα προσλάβει εξωτερικούς επιθεωρητές για να βοηθήσει. Εν τω μεταξύ, με βάση τους εσωτερικούς ελέγχους αποθεμάτων, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι το υποκείμενο ζήτημα που οδήγησε στην αναστολή των 9 τίτλων που αναφέρονται στην ανακοίνωση 23/044 της LME είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και αφορά συγκεκριμένα μια αποθήκη στο Ρότερνταμ».

Είναι πιθανό ότι η Access World θα επωμιστεί το οικονομικό βάρος για το μπέρδεμα και όχι η JPMorgan Chase, ανέφερε η εφημερίδα, επειδή ήταν ευθύνη της εταιρείας να προστατεύσει τις αποθήκες μετάλλων στις εγκαταστάσεις της. Η JPMorgan Chase αγόρασε τις σακούλες πριν από χρόνια και παραμένει ενεργός παίκτης στα μεγάλα μέταλλα, ανέφερε η Journal.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραχρηματιστήριοΛονδίνο