Οικονομία | 24.03.2023 15:26

Μετά τη Credit Suisse «κλυδωνίζεται» η Deutsche Bank: Σε «ελεύθερη πτώση» η μετοχή της - Πανικός στις αγορές

Newsroom

Μετά τη Credit Suisse κλυδωνίζεται ο γερμανικός γίγαντας Deutsche Bank, που χάνει πάνω από 10% στις αγορές. Τα χρηματιστήρια είναι ξανά στο «κόκκινο».

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κλυδωνίζεται στις αγορές, με τις απώλειες να έχουν ξεπεράσει το 14%. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, πρόκειται για την τρίτη μέρα που πέφτουν οι μετοχές της, ωστόσο, σήμερα (24/3) το sell off είναι πολύ σημαντικό και η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει πλέον το ένα πέμπτο της αξίας της.

Εξαργύρωση ομολόγων αξίας 1,5 δισ. ευρώ

Όλοι αναρωτιούνται πώς χτυπήθηκε ο γερμανικός κολοσσός μετά τη Credit Suisse.

Από χθες (23/3) ξεκίνησε η κατάσταση που επικρατεί, καθώς εκτοξεύτηκαν σε πολύ υψηλές τιμές το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της Deutsche Bank στο υψηλότερο σημείο από το 2019.

Σήμερα φαίνεται πως η τράπεζα δήλωσε ότι θα εξαργυρώσει ομόλογα Tier 2 αξίας 1,5 δισ. ευρώ.

Τώρα, μένει να φανεί εάν αυτό ήταν το «καμπανάκι» που χτύπησε ώστε να ξεκινήσει η «επίθεση» στις αγορές, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Φώσκολος στο OPEN.

«Σφυροκοπείται» και η UBS - Η κρίση επεκτάθηκε και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Μαζί με την Deutsche Bank «σφυροκοπείται» και η UBS, η μεγάλη ελβετική τράπεζα που κλήθηκε να διασώσει τη Credit Suisse. Χάνει πάνω από 6% στις διεθνείς αγορές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται στο «κόκκινο». Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι χάνουν πάνω από 2% στον γενικό δείκτη.

Η κρίση έχει επεκταθεί και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να χάνει πάνω από 2% και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η πολύ σημαντική κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ