Οικονομία|13.05.2023 17:00

Το Forbes έχει νέο αφεντικό και είναι μόνο 28 ετών - Απέκτησε το 82% της εταιρείας με αποτίμηση στα 800 εκατ.

Newsroom

Ο 28χρονος Όστιν Ράσελ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας Luminar Technologies, απέκτησε το 82% των μετοχών της Forbes Global Media Holdings, η οποία εκδίδει το διάσημο περιοδικό Forbes, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον οίκο μέσων ενημέρωσης σε αξία 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η συμμετοχή του Ράσελ στο εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα της Forbes, η οποία πούλησε το 95% της εταιρείας στον επενδυτικό όμιλο Integrated Whale Media Investmentsμε έδρα το Χονγκ Κονγκ το 2014.  Έτσι η εξαγορά αυτή θα επαναφέρει το Forbes σε αμερικανικά χέρια, καθώς η IWM έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η Integrated Whale Media θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε αργά την Παρασκευή.

Ο Ράσελ σχεδιάζει να λειτουργήσει ως οραματιστής του γενικότερου brand Forbes αλλά δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι το ίδιο το περιοδικό Forbes, είχε ανακηρύξει τον Ράσελ ως νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο του κόσμου το 2020, ενώ είχε συμπεριληφθεί και στο Hall of Fame των 30 Under 30.

Νέο διοικητικό συμβούλιο

Το Forbes αναμένεται να αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Η Integrated Whale θα διατηρήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ποια είναι η Luminar Technologies

Η Luminar Technologies υπολογίζεται πως έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση που φτάνει στα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την τελευταία δεκαετία, η Luminar έχει δημιουργήσει μια προηγμένη πλατφόρμα hardware και software την οποία αξιοποιούν περισσότερες από 50 εταιρείες, ανάμεσά τους και οι περισσότεροι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Από τη Volvo και τη Mercedes-Benz και την Daimler Trucks, μέχρι τους κολοσσούς τεχνολογίας NVIDIA και Intel, η εταιρεία Luminar έχει βιομηχανικούς εταίρους που κυριαρχούν στους κλάδους απασχόλησής τους. Πλέον η εταιρεία είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει αυτόνομες δυνατότητες επόμενης γενιάς για τα οχήματα μαζικής παραγωγής.

Το α' τρίμηνο του 2023, η Luminar δήλωσε ότι ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα έσοδά της και διατηρεί έναν ισχυρό ισολογισμό για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης και την αύξηση των ταμειακών ροών. Συγκεκριμένα είχε έσοδα ύψους 14,5 εκατ. δολαρίων, δηλαδή αυξημένα κατά 112% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Luminar αναμένει τουλάχιστον 100% αύξηση των εσόδων το 2023.

«Η Luminar πυροδοτεί όλους τους κυλίνδρους και αποδεικνύει με επιτυχία την ικανότητά μας να εκτελούμε, να βιομηχανοποιούμε και να αξιοποιούμε την επιχείρησή μας. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες συνέχισαν να επεκτείνουν την τεχνολογία μας στις σειρές οχημάτων τους, ποντάροντας στο μέλλον των ADAS και των αυτόνομων οδικών χαρτών τους σε συνεργασία με τη Luminar», δήλωσε ο Ράσελ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Forbesεξαγοράεπενδύσειςειδήσεις τώρα