Οικονομία | 12.07.2023 10:25

Θερινές εκπτώσεις: Πρόταση να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή λόγω καύσωνα - Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι οι θερινές εκπτώσεις ωστόσο τίθεται ζήτημα για το εάν θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή που θα είναι σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα.

Ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Νίκος Κουγιουμτζής, ανέφερε στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open πως ο Σύλλογος θα κάνει πρόταση τις επόμενες ώρες στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκρέκα να μεταφερθεί το άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη Κυριακή.

«Λόγω των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών που θα επικρατήσουν την Κυριακή ξέρουμε πως ο κόσμος δεν θα κυκλοφορήσει έτσι και αλλιώς στην αγορά. Άρα εκ των πραγμάτων λέμε να μεταφερθεί με υπουργική απόφαση η Κυριακή αυτή που είναι θεσμικά ανοιχτά τα καταστήματα, την επόμενη, με καλύτερες μετεωρολογικές συνθήκες. Η οριστική απάντηση θα δοθεί μάλλον αύριο, Πέμπτη από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Παράλληλα, επισήμανε πως: «Οι δύο πρώτες μέρες των εκπτώσεων δεν πήγαν τόσο καλά. Υπάρχει μια δυσκολία από τον κόσμο να καταναλώνει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το βλέπουμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και αυτό είναι απόρροια της ακρίβειας που ροκανίζει τα εισοδήματα».

Σημειώνεται πως και ο κ. Σκρέκας εμφανίστηκε θετικός στο να ανοίξουν στις 23 του Ιουλίου τα καταστήματα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3. Όπως είπε, σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί μέχρι την Πέμπτη τι θα γίνει τελικά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θερινές εκπτώσειςκαύσωναςανοιχτά καταστήματα Κυριακέςειδήσεις τώραΚώστας Σκρέκαςανοιχτά καταστήματα