Οικονομία|20.02.2024 20:07

The Body Shop: Λουκέτο στα μισά καταστήματά της στο Λονδίνο

Newsroom

Η εταιρεία The Body Shop ανακοίνωσε ότι κλείνει σχεδόν τα μισά καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο -με επτά να κλείνουν σήμερα- και μειώνει κατά 40% τις θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Αυτό έρχεται μετά την ένταξη της εταιρείας λιανικής πώλησης σε καθεστώς διαχείρισης την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Καταργούνται πάνω από 250 θέσεις εργασίας

Η The Body Shop διαθέτει περίπου 200 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι το τρέχον χαρτοφυλάκιο του brand «δεν είναι πλέον βιώσιμο» μετά από «χρόνια μη κερδοφορίας».

«Περισσότερα από τα μισά» από τα 198 καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, δήλωσαν οι διαχειριστές, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sky News.

Περίπου 270 θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία καταργούνται -περίπου το 40% των θέσεων εργασίας- αφήνοντας περίπου 400 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Επηρεάζονται τα παγκόσμια franchise;

Τα λουκέτα έρχονται μετά την προηγούμενη πώληση των επιχειρήσεων της The Body Shop στην ηπειρωτική Ευρώπη και σε τμήματα της Ασίας, καθώς και τη δημιουργία μιας μικρότερης επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας, το 2022 η The Body Shop απασχολούσε 927 διοικητικούς υπαλλήλους και 1.641 εργαζόμενους σε καταστήματα.

Το πρόγραμμα ambassador του Body Shop, όπου άτομα πωλούν προϊόντα έναντι προμήθειας, κλείνει επίσης.

Υπογραμμίζεται, τέλος, πως οι παγκόσμιοι συνεργάτες franchise της μάρκας δεν επηρεάζονται, με αυτό το τμήμα της επιχείρησης να λέγεται ότι είναι «κομβικό» για τη μακροπρόθεσμη διεθνή στρατηγική της The Body Shop.

καλλυντικάεπιχείρησηΛονδίνοειδήσεις τώραεπιχειρήσεις