Οικονομία|23.05.2024 10:15

Δικαστήρια: 350 θέσεις μόνιμων γραμματέων - Οδηγίες για τα 15 δικαιολογητικά

Newsroom

κδόθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή 350 εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια (γραπτό και προφορικό) με το πρώτο να λαμβάνει μέρος στις 29 και 30 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη του διαγωνισμού)

Εκδόθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή 350 εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια (γραπτό και προφορικό) με το πρώτο να λαμβάνει μέρος στις 29 και 30 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Στον γραπτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΟΛΟΙ όσοι έχουν οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή και απολυτήριο λυκείου. Τα μόνα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και η γνώση της αγγλικήςγαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας.

Ο διαγωνισμός έχε κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων υποψήφιων που αναζητούν μία μόνιμη θέση στο δημόσιο. Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ξεκίνησαν σήμερα και θα είναι είναι ανοικτές έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2023. Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν μία σειρά από δικαιολογητικά, τα οποία αν είναι λάθος κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον διαγωνισμό. 

Το proson.gr δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των 15 δικαιολογητικών που ζητάει ο διαγωνισμός. Να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα πιστοποιητικά που ζητούνται πρέπει να είναι πρόσφατα με ημερομηνία έκδοσης μετά την 17η Μαρτίου. 

Αρχικά να σημειώσουμε τα εξής: 

  1. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών δεν αλλάζει, ούτε μπορεί να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής.
  2. Μην υποβάλλετε οριστικά την αίτηση, ΠΡΙΝ ελέγξετε, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, την ορθότητα και πληρότητα των δικαιολογητικών που έχετε επισυνάψει (Δίνεται η δυνατότητα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα να κατεβάζετε και να βλέπετε ένα ένα τα δικαιολογητικά που υποβάλλετε) .
  3. Όπου απαιτούνται περισσότερα από ένα δικαιολογητικά, όπως πχ. αλλοδαπός τίτλος σπουδών, πράξη αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ ή ΣΑΕΠ κλπ, πρέπει να υποβάλλονται τα δικαιολογητικά ως ένα μόνο αρχείο σε μορφή .pdf  (το ένα δικαιολογητικό κάτω από τα άλλο).
  4. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, δεν μπορείτε να υποβάλλετε ή να αποστείλετε τυχόν συμπληρωματικά ή διορθωτικά έγγραφα (έστω και αν αυτά εκ παραδρομής, ενώ τα κατείχατε δεν υποβλήθηκαν) και η αίτησή σας ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.
  5. Η ΕΣΔΙ δεν έχει τρόπο επέμβασης ή παρέμβασης στη διαδικασία έκδοσης οποιουδήποτε των δικαιολογητικών, που καλείσθε να υποβάλετε.
  6. Τα πιστοποιητικά και τα πτυχία γνώσης Η/Υ και ξένης γλώσσας, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, δεν χρειάζονται ούτε μετάφραση ούτε επικύρωση.
  7. Όσα πιστοποιητικά ψυχικής υγείας έχουν ήδη εκδοθεί και φέρουν την υπογραφή του Διευθυντή ψυχιατρικής κλινικής κρατικού ή πανεπιστημιακού νοσοκομείου ή του νόμιμου αναπληρωτή του θα  γίνονται δεκτά.
  8. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στον προηγούμενο εισαγωγικό διαγωνισμό, είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν εκ νέου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

?Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα προετοιμασίας:

  • Ύλη
  • Νόμοι
  • Online Tests με ερωτήσεις - απαντήσεις και σύστημα αξιολόγησης
  • Άρθρα
  • Ανοικτή πλατφόρμα έως και την ημέρα των εξετάσεων!
  • Παλαιότερα θέματα


Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr

Το πιο εύκολο Proficiency - Lower στην Ελλάδα με 97% επιτυχίας | Proson

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

δικαστήριοΑΕΙδικαστηριαγραμματείς