Οικονομία|11.06.2024 21:10

Green Energy NOW: Η νέα ενότητα περιεχομένου της «Η» - Τα πάντα για την πράσινη μετάβαση

Newsroom

Μια νέα ενότητα πλούσιου περιεχομένου εγκαινιάζει σήμερα η «Ημερησία», με έμφαση στην πράσινη ενέργεια και την βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη. Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και όλα ανατρέπονται στον κλάδο της ενέργειας, με το στοίχημα της πράσινης μετάβασης να διαπερνά την οικονομία και την πολιτική στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, η «Ημερησία» σε συνεργασία με το energypress και την στήριξη της ΔΕΗ βάζει στην... πρίζα τον διάλογο για όλα τα μείζονα θέματα του μετασχηματισμού που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος, αφήνοντας πίσω σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα.

Ανοίγουμε την συζήτηση με την εκπομπή «Plug into Green», μια εκπομπή που είναι παραγωγή της «Ημερησίας» και την οποία παρουσιάζει ο Διευθυντής του energypress, Θοδωρής Παναγούλης. Θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 20:00 μέσα από την «Ημερησία», την υβριδική τηλεόραση και το YouTube channel του OPEN digital, όπως και από το «Έθνος». Στην ίδια ενότητα - την ενότητα Green Power NOW - θα διαβάσετε επίσης άρθρα από σημαντικούς stakeholders στον κλάδο της ενέργειας - και όχι μόνο - αλλά και ενδιαφέροντα ρεπορτάζ.

Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζουμε τις κρίσιμες εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, εξελίξεις που έχουν πάντα στενή σχέση με την ανάγκη να στραφεί η οικονομία και η κοινωνία προς λύσεις περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον, λύσεις πράσινες και βιώσιμες.

Βάζουμε το μικροσκόπιο τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν στον επιθυμητό στόχο, συνομιλούμε με ανθρώπους - κλειδιά που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας ή γύρω από αυτήν και έχουν κάτι ενδιαφέρον να μοιραστούν για τον οδικό χάρτη που θα στρέψει την παγκόσμια κοινότητα σταδιακά σε ανανεώσιμες πηγές. Φωτίζουμε έρευνες και εφαρμογές που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον της πράσινης μετάβασης. Εξηγούμε με απλά λόγια πώς μπορεί η κάθεμιά και ο καθένας μας να συμβάλουμε στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Λεωφορεία υδρογόνου

Στην πρώτη εκπομπή εστιάζουμε στο υδρογόνο και τις μεταφορές, με αφορμή την άφιξη στην Αθήνα ενός λεωφορείου που κινείται με υδρογόνο και συνομιλούμε με:

  • τον Νικόλαο Ντάβο, συνιδρυτή και διαχειριστή του Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας,
  • τον Νικόλαο Λυμπερόπουλο, Project Officer της πρωτοβουλίας Clean Hydrogen Partnership της Ευρωπαικής Ενωσης
  • τον Στέφανο Αγιάσογλου, διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ και
  • τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Helleniq Hydrogen

Επίσης μαθαίνουμε για το «πράσινο» ρεκόρ δεκαετίας το πρώτο τετράμηνο του 2024 στην ηλεκτροπαραγωγή, τις αλλαγές στα τιμολόγια του ρεύματος από το φθινόπωρο με την πρεμιέρα των πορτοκαλί, δυναμικών τιμολογίων αλλά και για τις αλλαγές στο πρόγραμμα «κινούμαι ηλεκτρικά».

Μείνετε συντονισμένοι...

καύσιμαενέργειαειδήσεις τώρα