Οικονομία|18.06.2024 20:05

Plug into Green: Το πολύτιμο βιοαέριο - Πράσινη ενέργεια από απόβλητα ελαιοτριβείων και θερμοκηπίων

Newsroom

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε απόβλητα ελαιοτριβείων και θερμοκηπίων, ακόμη και περιττώματα ζώων για να παράξουμε ηλεκτρική ενέργεια ή και υγροποιημένο φυσικό αέριο; Τι είναι το βιοαέριο και πόσες χρήσεις έχει; Μπορεί να παράξει κανείς πράσινο μεθάνιο από βιοαέριο; Σε αυτές και σε πολλές ακόμη ερωτήσεις απαντά η δεύτερη εκπομπή «Plug into Green», η εκπομπή πράσινης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι παραγωγή της «Ημερησίας» σε συνεργασία με το energypress και την στήριξη της ΔΕΗ.

Η εκπομπή Plug into Green προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 20:00 το βράδυ μέσω της «Η», του «Έθνους» της υβριδικής τηλεόρασης του OPEN (πατώντας το μπλε κουμπί μπορείτε να την παρακολουθήσετε στις οθόνες των τηλοράσεών σας) και των YouTube του OPEN και του «Έθνους». Κάθε εβδομάδα παρουσιάζει όλες τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, εξελίξεις που έχουν πάντα στενή σχέση με την ανάγκη να στραφεί η οικονομία και η κοινωνία προς λύσεις περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον, λύσεις πράσινες και βιώσιμες.

Συνομιλούμε με σημαντικούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας ή γύρω από αυτήν και έχουν κάτι ενδιαφέρον να μοιραστούν για τον οδικό χάρτη που θα στρέψει την παγκόσμια κοινότητα σταδιακά σε αειφόρες και ανανεώσιμες πηγές. Ανθρώπους όπως η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ECO HELLAS, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών και ειδικότερα του βιοαερίου.

Στην δεύτερη εκπομπή Plun into Green μαθαίνουμε επίσης πως:

  1. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η διαδικασία ένταξης καταναλωτών στα λεγόμενα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ», τα οποία προσφέρουν σταθερή τιμή για τα 2 πρώτα χρόνια, από 9,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες με αγροτική ιδιότητα. Με συνολική διάρκεια 10 χρόνια, τα νέα αυτά αγροτικά προϊόντα προσφέρουν σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη.
  2. Διαφοροποιείται ο αρχικός σχεδιασμός ανάπτυξης των πρώτων 4 υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Κρήτη. Ειδικά το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο ανοιχτά της Ελούντας, θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση δηλαδή μετά το 2030.
  3. Ενα νέο μηχανισμό για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου ανακοίνωσε η Κομισιόν. Ο νέος μηχανισμός αποσκοπεί στην επιτάχυνση των επενδύσεων, παρέχοντας σαφέστερη εικόνα της κατάστασης της αγοράς τόσο των αγοραστών όσο και των προμηθευτών και διευκολύνοντας τις μεταξύ τους επαφές.