Οικονομία|22.06.2024 09:35

Έρευνα του OPEN: Ίδιος προορισμός, ίδιο ξενοδοχείο, άλλη χρέωση - Πώς «φουσκώνουν» τις τιμές στις κρατήσεις διαμονής

Newsroom

Ίδιος προορισμός, ίδιο ξενοδοχείο... αλλά διαφορετικές τιμές. Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν είναι εύκολη υπόθεση και έχει γίνει σπαζοκεφαλιά για τον Έλληνα καθώς όχι μόνο χρειάζεται να πληρώσεις έναν μισθό για τα ακτοπλοϊκά αλλά οι τιμές των δωματίων είναι απλησίαστες σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς με κόλπα μέσω διάφορων γνωστών πλατφορμών οι ξενοδόχοι «φουσκώνουν» τις τιμές.

Σύμφωνα με έρευνα του OPEN και της εκπομπής «Τώρα Μαζί», σε διαφορετικές πλατφόρμες μπορείς να βρεις για το ίδιο δωμάτιο διαφορετικές τιμές με την απόκλιση να φτάνει πολλές φορές έως και τα 200 ευρώ!

Η σύγκριση των τιμών έδειξε...

Ειδικότερα, από την έρευνα της εκπομπής «Τώρα Μαζί» προκύπτει: Σε αναζήτηση ενός δωματίου σε πέντε πλατφόρμες για ταξίδια το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί απόκλιση 200 ευρώ για τον ίδιο τουριστικό προορισμό, το ίδιο δωμάτιο και την ίδια περίοδο.

Μάλιστα, φαίνεται ότι από γνωστές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν Βρετανοί και Αμερικανοί τουρίστες μπορείς να βρεις πολύ πιο φθηνή διαμονή και μεγαλύτερες προσφορές από ό,τι στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι Έλληνες.

ξενοδοχείατουρίστεςειδήσεις τώραελληνικά νησιάτιμές