Οικονομία|27.07.2024 22:10

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αποκαλυπτήρια για τις επιδοτήσεις - Στο 40% «κλειδώνει» η αύξηση της τιμής

Newsroom

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι καταναλωτές, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα έρχεται εβδομάδα εξελίξεων καθώς θα ανακοινωθούν οι κρατικές επιδοτήσεις στα κυμαινόμενα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια. Την προσεχή Πέμπτη (1/8) θα γνωστοποιηθούν τις τιμές που θα ανακοινώσουν οι εταιρίες για τους λογαριασμούς του Αυγούστου και την Παρασκευή το ύψος των κρατικών επιδοτήσεων, όπως αναφέρει στο κεντρικό δελτίο του OPEN, ο Γιάννης Φώσκολος.

Για τον Αύγουστο, στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ο στόχος είναι η τιμή που θα πληρώνει ο καταναλωτής να είναι κοντά στο 0,15 ευρώ/KWh. Δηλαδή όσο ήταν και το 2023 όταν είχαμε τις κρατικές επιδοτήσεις πριν τα πολύχρωμα τιμολόγια.

Τι τιμές θα ανακοινώσουν οι εταιρείες

Η τιμή χονδρικής έχει μια μικρή πτώση τις τελευταίες ημέρες όμως δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την μεγάλη αύξηση. Τον Ιούνιο η τιμή χονδρικής ήταν 98,89ευρώ/MWh ενώ τον Ιούλιο έφτασε τα 138,27 ευρώ/MWh. Η εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας είναι ότι οι τιμές που θα ανακοινωθούν από τις εταιρίες θα είναι συγκρατημένες με μεγάλες εκπτώσεις.

ειδήσειςτιμολόγιαλογαριασμοί ρεύματοςηλεκτρικό ρεύμαειδήσεις τώρα