Οικονομία|29.07.2024 22:19

Ακρίβεια στο ρεύμα: Παράταση σε επιδοτήσεις και έκτακτο φόρο; «Κλειδώνουν» τα μέτρα στο υπουργικό

Newsroom

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης τη νομοθετική διάταξη για την επιβολή του έκτακτου τέλους στους ηλεκτροπαραγωγούς με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να προορίζεται για την επιδότηση των οικιακών λογαριασμών του Αυγούστου στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Φώσκολος στο OPEN, να κρύβουν εκπλήξεις οι ανακοινώσεις του Θόδωρου Σκυλακάκη για τις επιδοτήσεις στο λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει η παράταση και για τις επιδοτήσεις αλλά και για τον έκτακτο φόρο.

Εφόσον, συνεχιστούν οι στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας μπορεί να έχουμε έκτακτο φόρο και για περισσότερους μήνες. Ήδη έχουμε έκτακτο φόρο για δυο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και θα δούμε αν θα έχουμε και για άλλους μήνες. Παράλληλα, έχουμε επιδοτήσεις για έναν μήνα και συγκεκριμένα για τον Αύγουστο.  

Σενάριο για επιδοτήσεις σε μικρές και  μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αύριο στο υπουργικό συμβούλιο «κλειδώνουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες και εκεί μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις. Έτσι, έχουν αναπτυχθεί σενάρια ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής και να δοθούν κάποιες επιδοτήσεις σε μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

διακοπή ρεύματοςλογαριασμός ρεύματοςειδήσειςρεύμαειδήσεις τώρα