Οικονομία|03.08.2024 06:55

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για τους Έλληνες λόγω ακρίβειας - Το 25% θα μείνει... σπίτι

Newsroom

Άπιαστο όνειρο φαίνεται να είναι για αρκετούς Έλληνες οι διακοπές λόγω της ακρίβειαςΣύμφωνα με τα στοιχεία, 1 στους 4 θα μείνει σπίτι.

Διακοπές στο σπίτι για 1 στους 4

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, σχεδόν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές λόγω της ακρίβειας. Σε δυσμενή θέση είναι οι Έλληνες με το 25% εξ αυτών φέτος να μένουν σπίτι και να κάνουν καλοκαίρια στην πόλη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μαζί με την Κύπρο, όπου οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη.

«Έχουμε καταγεγραμμένο ένα ποσοστό 55% που δηλώνει ότι το καλοκαίρι του 2024 δεν θα κάνει διακοπές και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει είναι κυρίως τα δύο βασικά κόστη. Πρόκειται για το υπέρογκο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το αυξημένο κόστος της διαμονής. Παράλληλα, όλο και περισσότερο αποφεύγουν οι Έλληνες τις οργανωμένες δομές με ένα ποσοστό του 10% να δηλώνει μόνο ότι θα πάει σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο OPEN ο Λευτέρης Κιοσές. 

Ακόμα πάντως και όσοι καταφέρνουν να κάνουν διακοπές, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και κυνηγούν τις προσφορές. 

Πάντως, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές κάτι που φαίνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που παρουσιάζουν μείωση.

ελληνικά νησιάδιακοπέςακτοπλοϊκά εισιτήριαΑύγουστοςειδήσεις τώραακρίβεια