Οικονομία|09.08.2024 06:40

«Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά: Λιγότερες ημέρες ή και καθόλου οι διακοπές στα νησιά

Newsroom

«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό των διακοπών βάζουν οι τσουχτερές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Οι Έλληνες φαίνεται ότι θα κάνουν λιγότερες ημέρες διακοπές καθώς το ακριβό κόστος στις μεταφορές και στη διαμονή είναι απαγορευτικό. 

Σχεδόν 500 ευρώ για να πας στη Σίφνο

Για παράδειγμα, μια 4μελης οικογένειά με αυτοκίνητο που θέλει να ταξιδέψει στη Σίφνο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει τουλάχιστον 494 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι οι ξενοδόχοι να βλέπουν όλο και λιγότερους Έλληνες.

Φέτος έχουμε πολλές ακυρώσεις λόγω των ακτοπλοϊκών. Οι Έλληνες δεν ταξίδεψαν ούτε τον Ιούλιο» ανέφερε στο OPEN η πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων στης Σίφνου, Μόσχα Διαρεμέ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε στο OPEN ότι υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στα ταχύπλοα αλλά όχι στα συμβατικά ενώ προανήγγειλε πλατφόρμα που θα μπορούν οι ταξιδιώτες να συγκρίνουν τις τιμές των πλοίων.

Επιλέγουν την ηπειρωτική Ελλάδα - Υψηλές οι τιμές των διοδίων

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να πάνε διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του χαμηλότερου κόστους. Παρόλα αυτά, η βενζίνη «καίει» με την τιμή της να βρίσκεται το 1,90 ευρώ το λίτρο με αποτέλεσμα το κόστος να είναι αυξημένο σε σχέση με άλλες χρονιές. Για παράδειγμα, για να πάει κάποια οικογένεια με αυτοκίνητο στην Πάργα θα χρειαστεί να χαλάσει 189,80 λεπτά.

ελληνικά νησιάακρίβειαδιακοπέςακτοπλοϊκά εισιτήριαειδήσεις τώρα