Οικονομία|12.09.2024 21:05

Airbnb: 3 μήνες περιθώριο έχουν τελικά όσοι θέλουν να εντάξουν σπίτια για βραχυχρόνια μίσθωση στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η διάταξή που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή που αφορά τα Airbnb και ορίζει την απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου της Αθήνας. Το μέτρο εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά φαίνεται πως δεν θα έρθει τελικά και τόσο άμεσα!

Αν και εξαγγέλθηκε ως μέτρο «άμεσης εφαρμογής» τελικά θα υπάρχει περιθώριο έως τέλος Δεκεμβρίου για όσους ενδιαφέρονται ή βρίσκονταν ήδη σε διαδικασίες (ανακαίνιση κλπ) προκειμένου να θέσουν το ακίνητό τους προς εκμετάλλευση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης, επομένως οι κάτοχοι ακινήτων που θέλουν να τα αξιοποιήσουν για βραχυχρόνια μίσθωση, δεν πιάστηκαν και τόσο στον ύπνο καθώς έχουν πολλές εβδομάδες περιθώριο να δράσουν και να προλάβουν την απαγόρευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος ρωτήθηκε σχετικά στο Action 24 και απάντησε ότι «κάποιοι έχουν ρίξει ένα σκασμό λεφτά, δεν μπορείς από την μία ημέρα στην άλλη να του απαγορέψεις το δικαίωμα του».

Σημειώνεται ότι για όλα τα θέματα που αφορούν τις αλλαγές στην αγορά ακινήτων (για Golden Visa, Airbnb, κλειστά διαμερίσματα κλπ) θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Βουλήβραχυχρόνια μίσθωσηενοίκιαAirbnbειδήσεις τώρα