Οικονομία|06.10.2024 22:30

Τουρκία: Κέντρο βάρους της οικονομίας οι υπηρεσίες

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική οικονομία βασίζεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών με 34% και ακολουθεί το εμπόριο. Ο τομέας της μεταποίησης εξακολουθεί να καταγράφει τα υψηλότερα καθαρά κέρδη, φθάνοντας το 1 τρισεκατομμύριο 6 δισεκατομμύρια 313 εκατομμύρια TL.

Αντίθετα, ο τομέας των ακινήτων έκλεισε πέρυσι με καθαρή ζημία 103 δισεκατομμυρίων 296 εκατομμυρίων TL, μαζί με άλλους τομείς, όπως της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού, καθώς και της εκπαίδευσης, που επίσης παρουσίασαν ζημίες.

Το λιμάνι Alsancak της Σμύρνης στα ΗΑΕ

Το 50% του λιμανιού Alsancak στη Σμύρνη, το οποίο επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, θα περάσει στα χέρια του Abu Dhabi Port με έδρα τα ΗΑΕ. Το λιμάνι θα παραμείνει εμπορευματικό, καθώς ένα σημαντικό μέρος των εξαγωγών και εισαγωγών της Σμύρνης γίνεται μέσω αυτού του λιμανιού.

Το τσάι και κουλούρι ξεπέρασε τον κατώτατο μισθό

Το μηνιαίο κόστος για τσάι και κουλούρι για μια 4μελή οικογένεια, που αποτελεί το κλασικό πρωινό των Τούρκων, έφτασε τα 600 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός των 450€ δεν φτάνει για τσάι και κουλούρι.

ειδήσεις τώραΤουρκία