Οικονομία|07.11.2019 15:01

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ της DHL Express

Newsroom

Ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής, έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων πρόκειται να δημιουργήσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης η DHL Express Ελλάδας. Η επένδυση θα φτάσει τα 7,2 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή της θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τη σχετική σύμβαση 10ετούς συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, η DHL Express Ελλάδας και η Fraport Greece.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριος Σαμαράς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το κέντρο θα περιλαμβάνει ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιαδρόμους αυτόματης διαλογής για ως και 2.000 αποστολές την ώρα. Παράλληλα θα υπάρχει πλέον χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ' ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων. Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε πως η επένδυση των 7,2 εκατ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Στο υπερσύγχρονο κέντρο σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 60-66 θέσεις εργασίας οι οποίες τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν και θα φτάσουν τις 100. Τα έργα θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η DHL σε πανελλαδικό επίπεδο έχει μερίδιο 57% στις ταχυμεταφορές, διαθέτει συνολικά 61 σημεία εξυπηρέτησης στην Ελλάδα ενώ εξυπηρετεί 3.200.000 αποστολές το χρόνο!

Έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στην επένδυση της Fraport ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση συνολικά 14 αεροδρομίων της χώρας αναφέρθηκε, στη συνέντευξη τύπου ο Δ/νων Σύμβουλος  της Fraport Greece κ. Alexander Zinell. Όπως τόνισε, γίνονται προσπάθειες το νέο τέρμιναλ που κατασκευάζεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία να έχει παραδοθεί πριν το τέλος του 2020. Το πρότζεκτ έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 58% και μένει να κατασκευαστεί η σκεπή του συγκροτήματος, η πρόσοψη και η επένδυση των εσωτερικών χώρων.

αεροδρόμιο Μακεδονίαεπενδύσειςεπένδυση