Οικονομία|08.01.2020 14:43

«Καίνε» οι τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη (vid)

Newsroom

Με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, φόβους για νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη του OPEN TV, Βασίλη Τσεκούρα, «καίνε» οι τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη τα τελευταία 24ωρα με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή. 

Το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται κατά μέσο όρο στο 1,08 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη είναι κατά μέσο όρο στο 1,618 ευρώ το λίτρο. Πάντως, στην Ευρυτανία, για παράδειγμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει στο 1,147 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη πωλείται προς 1,719 ευρώ το λίτρο. Στις Κυκλάδες οι τιμές είναι πολύ πιο... τσουχτερές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,201 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη προς 1,809 ευρώ το λίτρο. Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί ότι αυτές είναι οι τιμές κατά μέσο όρο, οπότε μπορεί κάποια πρατήρια να πουλάνε ακόμη πιο ακριβά. 

Εκτοξεύτηκε και η τιμή του πετρελαίου Brent. Στις 03:00 π.μ., όταν και άνοιξαν οι αγορές, η τιμή του ήταν 68,27 δολάρια το βαρέλι και δύο λεπτά αργότερα η τιμή του εκτοξεύτηκε στα 71,75 δολάρια το βαρέλι. 

Μέση ΑνατολήβενζίνηΚυκλάδεςπετρέλαιο θέρμανσης