Οικονομία|05.12.2018 16:59

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Newsroom

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr) όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της ΗΔΙΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες. Εκτιμώ ότι το άνοιγμα θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας», ενώ συμπλήρωσε «περιμένουμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφαση, ώστε αύριο να γίνουν οι τελικές δοκιμές, να ενημερωθούν τα κείμενα, και προς το τέλος της εβομάδας να ξεκινήσει να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις».

Ο Αναστάσιος Τάγαρης τόνισε αναφορικά με την πληρωμή, ότι το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να καταβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, για να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ να επισκεφθούν από τώρα τα ΚΕΠ, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Τέλος ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους.

κοινωνικό μέρισμακοινωνικό μέρισμα 2018