Οικονομία|20.02.2020 13:40

ΘΕΣγάλα: Επικυρώθηκε η συμφωνία με τους πιστωτές - Το νέο master plan

Newsroom

Στην ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής στρέφεται τώρα ο ΘΕΣγάλα μετά την επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Λάρισας, της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές που είχε επιτευχθεί στις 24 Οκτωβρίου 2019 και του νέου master plan της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα κάνει λόγο για μία θετική εξέλιξη που αφενός επιτρέπει στον θεσσαλικό συνεταιρισμό την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγικής του δραστηριότητας, αφετέρου ικανοποιεί μια μεγάλη μερίδα των πιστωτών του, δίνοντας ανάσα στους παραγωγούς-μέλη του συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης, μιλώντας στο ethnos.gr επισήμανε πως το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν επίσημα από την εταιρία μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου τα προϊόντα της ΘΕΣγάλα να βρουν τη θέση τους στην αγορά, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία. Παράγοντες όμως του ΘΕΣγάλα επισήμαναν πως ο συνεταιρισμός θα κάνει μια… επιστροφή στις ρίζες του με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής.

Οργανωτική αναδιάρθρωση και νέα στρατηγική

Ο ΘΕΣγάλα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχει ήδη προχωρήσει σε οργανωτική αναδιάρθρωση, συνάπτοντας συνεργασία με έμπειρα στελέχη της αγοράς, ενώ πρόσφατα το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε το νέο στρατηγικό πλάνο, κατόπιν ανάλυσης της αγοράς και αξιολόγησης των οικονομοτεχνικών στοιχείων του συνεταιρισμού.

Η νέα στρατηγική του ΘΕΣγάλα προβλέπει τρεις βασικούς πυλώνες:

1. Έμφαση και ανάπτυξη στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος.

2. Σύναψη στρατηγικών συνεργασιών για την ενίσχυση των καναλιών διανομής

3. Περαιτέρω βελτιστοποίηση απόδοσης με τον εξορθολογισμό των δαπανών.

«Η εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα αυτού να είναι σύντομα ορατά» τόνισε στο ethnos.gr ο κ. Βακάλης.

ΘΕΣγάλαγάλαΘεσσαλία