• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός στην Αττική - Στη Νέα Φιλαδέλφεια το επίκεντροΠανελλαδικές εξετάσεις 2026: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν μέρος - Πότε λήγει η προθεσμίαΟ χάρτης των πληρωμών και των ελαφρύνσεων το 2026
δημοφιλές τώρα: Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   27.07.2020 13:22
Newsroom
Newsroom

Αξιωματούχος ΕΚΤ: «Παρών» ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη λόγω κορονοϊού

Η κρίση του κορονοϊού προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση στην Ε.Ε. στην πρόσφατη ιστορία της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Ο κίνδυνος για την οικονομία της Ευρωζώνης από την πανδημία του κορονοϊού δεν έχει περάσει, δήλωσε ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη για οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων.

Για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση στην πρόσφατη ιστορία, η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματός της (Pandemic Emergency Purchase Programme, PEPP), ύψους 1,35 τρισ. ευρώ, ενώ πληρώνει τις τράπεζες για να τις δανείσει χρήματα. «Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη», είπε ο Πανέτα, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότατα υπέστη μεγαλύτερη συρρίκνωση στο δεύτερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αν και τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν μία βελτίωση στη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τον δείκτη υπευθύνων αγορών, ο Πανέτα επεσήμανε ότι αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο δεδομένης της προηγηθείσας καταστροφικής πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας και των κρατικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας. «Δεν μας δίνουν (τα στοιχεία) επαρκείς λόγους ικανοποίησης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο PEPP (πρόγραμμα αγορών ομολόγων) τόνισε ότι «το πρόγραμμα δουλεύει καλά και δεν βλέπω κανέναν οικονομικό λόγο για να αλλάξουμε τις αποφάσεις ή τα μέτρα μας», σημειώνοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να κινείται πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδά της προς κρίσης και είναι απίθανο να επανέλθει σε αυτά πριν από το τέλος του 2022. «Έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι οι συνέπειες της κρίσης έχουν απορροφηθεί ξανά θα πρέπει να παρέχουμε ισχυρή νομισματική στήριξη για να στερεώσουμε την ανάκαμψη, αυξάνοντας έτσι πάλι τον πληθωρισμό», είπε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα προγράμματα αγορών ομολόγων και οι πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, που έχουν ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, θα οδηγήσουν πιθανόν σε μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3 ποσοστιαία μονάδα και του πληθωρισμού κατά 0,8 της ποσοστιαίας μονάδας, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του

Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα
  • ευρωζώνη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr