H Sunlight και η μάχη των 5 δισ. ευρώ για τις μπαταρίες λιθίου - Τα οφέλη της ΛΑΡΚΟ
Ευνοημένη μπορεί να βγει και η ΛΑΡΚΟ, υπό την προϋπόθεση πως θα επενδύσει 300 εκατ. ευρώ, σε μονάδα υδρομεταλλουργίας, ώστε να παράγει κοβάλτιο και όχι μόνο σιδηρονικέλιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο ειδικό ενδιαφέρον που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την παραγωγή μπαταριών, με στόχο να μη χάσει το παιχνίδι των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, «ακουμπάει» η στήριξη της κυβέρνησης στην σχεδιαζόμενη επένδυση της Sunlight, του ομίλου Olympia, για τις μπαταρίες λιθίου.
Η επένδυση της Sunlight, ύψους 106 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην Αθήνα, περιλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή πρόταση EuBatIn (European Battery Innovation) που αποτελεί «Σημαντικό έργο κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» (“Important Project of Common European Interest” - IPCEI).Το ερευνητικό κέντρο αποτελεί τον προπομπό της επένδυσης, ύψους 200 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει η Sunlight στην Δυτική Μακεδονία για τη δημιουργία πλήρως καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής μπαταριών λιθίου, για αγορές που δεν αφορούν την αυτοκίνηση, αλλά είναι εξίσου μεγάλες όπως βιομηχανικά οχήματα, αποθήκευση ενέργειας ανανεώσιμων πηγών, για πλοία ή σκάφη αναψυχής, για τρένα, κ.α.
Η πρώτη επένδυση, αυτή των 110 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός μηνός, επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη των στοιχείων λιθίου και για την λειτουργία μιας μικρής παραγωγικής μονάδας.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



