• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα - Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΕξαφάνιση 33χρονου γιατρού στην Κρήτη: Χαραμάδα ελπίδας δίνει νέα μαρτυρία - Το βίντεο που εξετάζεταιΜαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυΙλίσια: Πώς έγινε το τρομακτικό ατύχημα στο ασανσέρ του σούπερ μάρκετ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο συντηρητής
δημοφιλές τώρα: ΔΕΔΔΗΕ: Δικαίωση για καταναλώτρια που της ζητούσαν 27.500 ευρώ για ρευματοκλοπή - Η επιστολή που...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   16.05.2022 14:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πιθανή νέα αύξηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ακρίβεια: Χωρίς φρένο το ράλι των τιμών στα καύσιμα - Ακόμη και τα 3 ευρώ το λίτρο αγγίζει η τιμή της βενζίνης στα νησιά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Πρατήριο υγρών καυσίμων / Eurokinissi
Πρατήριο υγρών καυσίμων / Eurokinissi

Νέο ρεκόρ καταγράφει η τιμή της βενζίνης με τη μέση τιμή σε όλη τη χώρα να ξεπερνά πλέον τα 2,2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2,5 με 2,6 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, oι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει φωτιά και υπάρχουν οδηγοί που ζητούν λιγότερα από 5 ευρώ βενζίνη. Αιτία για την τεράστια διαφορά της τιμής ανάμεσα σε ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά, είναι το μεταφορικό κόστος. Σύμφωνα με τον Γιώργο Ασμάτογλου, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, «ένα πλοίο που έχει καύσιμα θέλει για να πάει στο διπλανό νησί – μεταφορικό πολύ μεγάλο και επιβαρύνει την τιμή».

Η τιμή της βενζίνης στην αντλία αυξάνεται καθημερινά. Στις αρχές Μαίου ήταν 2,138 ευρώ/λίτρο, έφτασε στα 2,167 ευρώ/λίτρο Στις 7 Μαΐου για να σκαρφαλώσει στα 2,191 στις 12 Μαίου και να ξεπεράσει πλέον τα 2,2 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά οι τιμές πλησιάζουν πλέον ακόμη και τα 3 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση «σύντομα θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων επιχειρήσεων κερδιοσκοπούν».  «Κάνουμε παντού ελέγχους και για πρώτη φοερά στην Ελλάδα υπάρχει η έννοια κερδοσκοπίας – είμαστε στα νησιά, ελέγχουμε τα βενζινάδικα και αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 16.05.2022 12:36
Ανάπτυξη 3,5% και πληθωρισμό 6,3% προβλέπει η Κομισιόν για το 2022

Πιθανή νέα αύξηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταναλωτές βάζουν πλεόν βενζίνη μόνο για τις βασικές μετακινήσεις, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας μπορεί να υπάρξει αύξηση που να φτάσει και τα 10 λεπτά το λίτρο. Στα ύψη είναι και το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο φτάνει τα 1,9 ευρώ το λίτρο. Πρωταθλήτριες στην ακρίβεια για ακόμη μια ημέρα είναι οι Κυκλάδες, όπου η τιμή της βενζίνης αγγίζει τα 2,4 ευρώ το λίτρο, ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα και η Ευρυτανία. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 2,182 ευρώ το λίτρο.

Σε αυτό το κλίμα εντείνεται και το ενδιαφέρον και οι αιτήσεις για το Fuel Pass, καθώς από τους σχεδόν 3 εκατ. δικαιούχους έχουν κάνει αίτηση 2,4 εκατομμύρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι από το σύνολο των αιτούντων μέχρι στιγμής, τα 2 εκατομμύρια έχουν ζητήσει να πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και μόλις οι 400.000 έχουν κάνει αίτηση για την άυλη κάρτα.

Διαβάστε ακόμη

Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς από τα αγροτικά μπλόκα και τις εκτροπές της ΕΛΑΣ - Ποιες λωρίδες δόθηκαν στην κυκλοφορία

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα - Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

«Νεκροταφεία δορυφόρων»: Πώς η Σελήνη οδεύει να γίνει μια μεγάλη χωματερή διαστημικών απορριμμάτων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • υπουργείο Ανάπτυξης
  • καύσιμα
  • βενζίνη
  • ακρίβεια
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr