Ρύθμιση οφειλών: Δεν θα δοθεί παράταση στη προθεσμία υποβολής αίτησης - Πότε λήγει
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία επανένταξης στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συνεπώς μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 5036/2023:
Δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων και τις έχασαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2023, να τις αναβιώσουν, καταβάλλοντας έως τις 31 Ιουλίου δύο μηνιαίες δόσεις.
Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά απέκτησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, ρυθμίζονται σε έως και 72 δόσεις με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης κατά την 1η.11.2021 δεν είχε λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές η? αν είχε, ήταν τακτοποιημένες.
Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



