• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Μαζωνάκης: Μηνύσεις σε τέσσερα πρόσωπα μετά την καταγγελία του Στέφανου ΠαπαδόπουλουΣκύρος: Δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα πλέει ακυβέρνητο μετά από μπλακ άουτΚαρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται και μια «επιτροπή σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας«Δεν κλείνουμε δρόμους, ανοίγουμε δρόμους για όλη την κοινωνία»: Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες
δημοφιλές τώρα: Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.09.2024 10:48
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η εξέλιξη των τιμών📌 Οι τιμές των κρεάτων

Σουβλάκι: Γιατί μετατρέπεται σε... πολυτέλεια και πού θα φτάσει η τιμή του

Το σουβλάκι μετατρέπεται σε... φαγητό πολυτελείας μετά τις ανατιμήσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Σουβλάκι (Unsplash)
Σουβλάκι (Unsplash)

Το σουβλάκι μετατρέπεται σε... φαγητό πολυτελείας μετά τις ανατιμήσεις, με τους καταναλωτές να μειώνουν πλέον τις παραγγελίες.

Οι ανατιμήσεις δεν δείχνουν να έχουν τέλος, καθώς οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καιρός | 19.09.2024 08:20
Γιατί δεν υπήρχε έγκαιρη πρόγνωση για την επικίνδυνη κακοκαιρία στην Κρήτη - Τι εξηγεί ο Μαρουσάκης

Η εξέλιξη των τιμών

Οι τιμές για ένα τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι), έχουν αλλάξει ως εξής:

  • Σεπτέμβριος 2023 3€ – 3,70€
  • Σεπτέμβριος  2024 3,40€ – 4,20€

Οι εκτιμήσεις για αύξηση στην τιμή του οφείλονται σε δύο βασικούς λόγους, σύμφωνα με το Mega: στις πρώτες ύλες (κρέας, ντομάτα) και στο λειτουργικό κόστος (ρεύμα, ενοίκια κ.ά.).

Το σουβλάκι δηλαδή, μπορεί να φτάσει μια ανάσα από τα 5 ευρώ!

Οι τιμές των κρεάτων

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης, μίλησε στο ίδιο μέσο για την τιμή των κρεάτων.

«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε ο κ. Βαλτετσιώτης.

Και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς»

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ακρίβεια
  • σουβλάκι
  • ανατιμήσεις
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr