Τουρισμός: Αύξηση 7,5% στα έσοδα τον Ιανουάριο - Στοιχεία ΤτΕ
Πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έναντι πλεονάσματος 1,8 δισ. ευρώ πέρυσι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Tον Ιανουάριο του 2025, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, λόγω της επιδείνωσης σε όλα τα επιμέρους ισοζύγια, αλλά πρωτίστως στο ισοζύγιο δευτερογενών εισοδημάτων και στο ισοζύγιο αγαθών και, σε μικρότερο βαθμό, στο ισοζύγιο υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η ανακοίνωση της ΤτΕ
Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών
Τον Ιανουάριο του 2025, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε κατά 784,3 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 1,0 δισεκ. ευρώ.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών διευρύνθηκε, καθώς η αύξηση των εισαγωγών υπερέβη αυτή των εξαγωγών. Σε τρέχουσες τιμές, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,8% (2,4% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές κατά 4,8% (4,1% σε σταθερές τιμές). Ειδικότερα, σε τρέχουσες τιμές οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα παρουσίασαν αύξηση 6,3% (7,0% σε σταθερές τιμές), ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,2% (8,3% σε σταθερές τιμές).
Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr
Δολοφονία στο Χαλάνδρι: Τη φρουρά του Μοσχούρη αναζητά η ΕΛΑΣ - Πιθανή η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες εκτελέσεις
Τραμπ για Ζελένσκι: «Δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά»
Ποιοι θα βρίσκονται στο νέο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα – Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες
Copa del Rey: Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται να μην κατέβει στον τελικό κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr