Δεν τα βγάζουν οι Τούρκοι πέρα λόγω πληθωρισμού: Πολλαπλασιάζονται τα καταναλωτικά δάνεια
Ο δανεισμός των Τούρκων πολιτών αυξάνεται μέρα με τη μέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 13 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο, ενώ στα 8 εκατ. ευρώ φτάνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχουν περιέλθει πλέον σε δικαστικές διαδικασίες από την αρχή του έτους.
Ενώ ο δανεισμός των Τούρκων πολιτών αυξάνεται μέρα με τη μέρα, τα καταναλωτικά δάνεια βρίσκονται στην πρώτη θέση ζήτησης και τα στεγαστικά δάνεια στη δεύτερη.
Όπως είχε γράψει τον Φεβρουάριο το ethnos.gr, οι εργατικές οικογένειες της Κωνσταντινούπολης παλεύουν να κρατήσουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, καθώς οι τιμές των κατοικιών εκτοξεύθηκαν κατά 346% από το 2018 έως το 2022, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Με το μέσο ενοίκιο να ανέρχεται στα 700€, ακόμη και όσοι κερδίζουν τον κατώτατο μισθό των 590€ αδυνατούν να βρουν αξιοπρεπή κατοικία.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική καθώς οι ιδιοκτήτες ανεβάζουν τα ενοίκια, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στην αγορά κατοικίας. Οι τιμές στις νεόδμητες κατοικίες εκτινάσσονται στα 1.000€ και πάνω, ενώ οι παλαιότερες χαρακτηρίζονται από χαμηλή ποιότητα κατασκευής και προβλήματα ασφάλειας.
Ο γαλάζιος Ανεστίδης που μιλούσε με το Μαξίμου, η προεκλογική καμπάνια του Πλεύρη με εργαλείο τον Δούκα και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών που δεν μιλιούνται
Με δεσμεύσεις για προσλήψεις στο ΕΣΥ η κυβέρνηση το 2026 - Πόσοι έρχονται και πόσοι αποχώρησαν
Υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του με άλλα 5 άτομα επί 13 χρόνια
Το τείχος προστασίας με «καπέλο» ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα μηνύματα ισχύος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




