• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανδρουλάκης: «Εκλογές να τελειώνουμε» - Χατζηδάκης: «Τα αιτήματα μερικές φορές γίνονται αποδεκτά»Πάσχα 2026: Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγέςΔρόμος κόπηκε στη μέση στην Καλλιτεχνούπολη: Εικόνες αποκάλυψης μετά την κακοκαιρίαΠανικός στον αέρα: Η στιγμή που τυλίγεται στις φλόγες κινητήρας αεροσκάφους με 288 επιβαίνοντες
δημοφιλές τώρα: «Βόμβα» Σαμαρά: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχει διερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   17.12.2025 14:39
Newsroom
Newsroom

Φορολοταρία Χριστουγέννων: Κέρδη έως 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς - Πότε η mega κλήρωση

Χρηματικά έπαθλα που φτάνουν τις 100.000 ευρώ θα διεκδικήσουν δώδεκα τυχεροί φορολογούμενοι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χρηματικά έπαθλα που φτάνουν τις 100.000 ευρώ θα διεκδικήσουν δώδεκα τυχεροί φορολογούμενοι στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη κλήρωση της ΑΑΔΕ. Συνολικά, το ποσό που θα διανεμηθεί αγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η ειδική φορολοταρία του Δεκεμβρίου 2025 αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις τελευταίες ημέρες του έτους και, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί επιπλέον της καθιερωμένης μηνιαίας κλήρωσης.

Κατά την εορταστική διαδικασία, θα αναδειχθούν δώδεκα (12) νικητές, με τον καθένα να λαμβάνει έπαθλο ύψους 100.000 ευρώ.

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν λαχνοί που προκύπτουν από ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, θα συμπεριληφθούν και λαχνοί αξίας 1.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων.

Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί

Η συμμετοχή βασίζεται στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (κάρτες, e-banking κ.λπ.) και οι λαχνοί κατανέμονται ως εξής:

  • Κάθε 1 ευρώ ηλεκτρονικής δαπάνης ισοδυναμεί με έναν λαχνό.

  • Όταν οι ηλεκτρονικές αγορές ξεπερνούν το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται αντίστοιχα.

  • Φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 1.000 ευρώ, καθώς και όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης, λαμβάνουν αυτόματα διπλούς λαχνούς για κάθε ευρώ δαπάνης, χωρίς πρόσθετα μπόνους.

  • Για κάθε προστατευόμενο παιδί, οι λαχνοί αυξάνονται κατά 50%, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση.

  • Όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 60.000 ευρώ και άνω συμμετέχουν με έναν λαχνό ανά ευρώ δαπάνης, χωρίς προσαυξήσεις.

Ποιοι δεν συμμετέχουν

  • Φορολογούμενοι που έχουν κερδίσει συνολικά έπαθλα αξίας 5.000 ευρώ ή περισσότερο σε μηνιαίες κληρώσεις, αποκλείονται από τις υπόλοιπες μηνιαίες κληρώσεις του ίδιου έτους.

  • Όσοι έχουν κερδίσει 50.000 ευρώ σε μηνιαία φορολοταρία δεν δικαιούνται συμμετοχής στη χριστουγεννιάτικη κλήρωση του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Η εορταστική φορολοταρία δίνει στους πολίτες μια επιπλέον δυνατότητα διεκδίκησης σημαντικών χρηματικών ποσών, ενισχύοντας παράλληλα τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών στην καθημερινότητα.

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ (aade.gr), αλλά και με προσωπικό μήνυμα στη θυρίδα τους στο myAADE, καθώς και μέσω email.

Στην ίδια πλατφόρμα είναι διαθέσιμα και τα στοιχεία των λαχνών που έχουν κερδίσει σε προηγούμενες φορολοταρίες που διοργάνωσαν η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών.

Τα κερδισμένα ποσά θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο myAADE, στην ενότητα «Μητρώο και Επικοινωνία». Όσοι δεν έχουν καταχωρίσει λογαριασμό πληρωμών, θα διαθέτουν προθεσμία τριών μηνών για να το κάνουν και να εισπράξουν το έπαθλό τους.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Εκλογές να τελειώνουμε» - Χατζηδάκης: «Τα αιτήματα μερικές φορές γίνονται αποδεκτά»

Πάσχα 2026: Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές

Απίστευτη απάτη 20 εκατ. στο Έβερεστ: Οδηγοί δηλητηρίαζαν ορειβάτες για ψεύτικες διασώσεις

Τρομακτικό βίντεο: Άγνωστος προσπαθεί να ρίξει ανυποψίαστο επιβάτη μπροστά από διερχόμενο τρένο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • κέρδη
  • κλήρωση
  • φορολοταρία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr