• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια: 80 άτομα επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς - Δάγκωσαν τον έναν«Έχουμε πολλούς τρόπους να αντιδράσουμε»: Αυστηρά μηνύματα της Ελλάδας στην Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα»Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Τέλος και ο ο υπουργός Υγείας του Στάρμερ - Η αιχμηρή επιστολή παραίτησηςΣτη φυλακή ο 58χρονος που πυροβόλησε με ούζι μέσα σε μπαρ στην Καλλιθέα - «Είχα πιει»
δημοφιλές τώρα: Κουίζ ιστορίας και γεωγραφίας: 10 ερωτήσεις που εάν τις απαντήσεις, τότε είσαι έτοιμος για τον...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   11.05.2026 17:38
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

«Σπίτι μου 2»: Μέχρι 31 Αυγούστου οι συμβασιοποιήσεις για όσους έχουν ήδη εγκριθεί

Η κυβέρνηση δίνει περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου 2026 για την υπογραφή των συμβάσεων, διασφαλίζοντας πόρους 1,7 δισ. ευρώ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ακίνητα (ΙΝΤΙΜΕ)
Ακίνητα (ΙΝΤΙΜΕ)

Τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής, έδωσαν παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2026, για τα εγκεκριμένα στεγαστικά δάνεια του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» τα οποία δεν θα προλάβουν να συμβασιοποιηθούν έως τις 2 Ιουνίου.

Ειδικότερα, μετά την πίεση των οροσήμων του Ταμείου Ανάκαμψης, η κυβέρνηση δίνει περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου 2026 για την υπογραφή των συμβάσεων, διασφαλίζοντας πόρους 1,7 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 11.05.2026 17:42
Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του ο διευθυντής της «Βιολάντα» - Οργή συγγενών
Πολιτική | 11.05.2026 17:52
Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ με βαριές εκφράσεις: «Πολιτικό σωσίβιο του Μητσοτάκη» - «Έχετε μπερδέψει το μπόι σας με τη σκιά σας»

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, «Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης απέστειλε σχετική επιστολή προς τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα». Τονίζεται ακόμη ότι έως τώρα έχουν εγκριθεί 14.157 στεγαστικά δάνεια με το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» συνολικού ύψους 1.705.800.000 ευρώ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

«Από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανακοινώνονται τα εξής:

Οι προθεσμίες που συνδέονται με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι απολύτως ανελαστικές, βάσει του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου και των δεσμευτικών οροσήμων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ενόψει της αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», και στο πλαίσιο της πρότασης αναθεώρησης που κατέθεσε η Ελλάδα την Παρασκευή 8 Μάϊου 2026, κρίθηκε αναγκαίος ο καθορισμός συγκεκριμένου στόχου για το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ, καθώς η μη έγκαιρη επίτευξη των σχετικών οροσήμων επιφέρει δημοσιονομικές επιπτώσεις και απώλεια πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε άμεση συνέχεια της υποβληθείσας πρότασης αναθεώρησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και προκειμένου να διασφαλιστούν η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ, καθώς και η απρόσκοπτη υλοποίησή του, τα εγκεκριμένα στεγαστικά δάνεια του προγράμματος, που δεν θα προλάβουν να συμβασιοποιηθούν έως 2 Ιουνίου 2026, δύναται να συμβασιοποιηθούν έως 31 Αυγούστου 2026, με πόρους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης απέστειλε σχετική επιστολή προς τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ καταγράφει ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας με την απορρόφηση να φτάνει στο 88,7%, καθώς έχουν εγκριθεί 14.157 στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 1.705.800.000 ευρώ.

Τα συναρμόδια Υπουργεία, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, παρακολουθούν στενά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Σπίτι μου ΙΙ για την αποτελεσματική εφαρμογή του προς όφελος των δικαιούχων και της κοινωνίας συνολικά».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«244 παιδιά στην τάξη, 2.100 στα χαρτιά»: Η μυστική παρακολούθηση που ξεσκέπασε το μεγάλο κόλπο στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής

Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»

«Με απήγαγε η μητέρα μου για 6 χρόνια»: Η καταναγκαστική εργασία, η αίρεση και η συγχώρεση

Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • ειδήσεις τώρα
  • παράταση
  • υπουργείο Οικονομικών
  • πρόγραμμα
  • στεγαστικά δάνεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr