ΔΕΗ: Τέλος τα γκισέ στα καταστήματα - Ερχεται νέο μοντέλο εκπτώσεων
Η εταιρεία «τραβά την πρίζα» στη γραφειοκρατία, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των καταναλωτών. Παράλληλα λανσάρει μοντέλο εκπτώσεων, στοχοποιεί τους «μπαταχτσήδες», ετοιμάζει νέα καταστήματα, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ΑΠΕ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Σε φαση μελέτης και πιλοτικών παρεμβάσεων βρίσκονται η διοίκηση και η αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ, για να περιοριστούν οι ουρές και να αλλάξουν όψη τα καταστήματά της. Ταυτόχρονα σχεδιάζει μια νέα εμπορική πολιτική, η οποία θα ξετυλιχτεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα βασίζεται στο λανσάρισμα νέων προϊόντων με εκπτωτικά πακέτα, κατά το πρότυπο των εμπορικών πακέτων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Η εποχή των οριζόντιων τιμολογίων και των οριζόντιων εκπτώσεων έχει παρέλθει, δηλώνουν στελέχη της επιχείρησης και υπενθυμίζουν ότι ήδη η ΔΕΗ πουλάει και φυσικό αέριο, ενώ οι στοχευμένες υπηρεσίες απέναντι σε ειδικές ομάδες καταναλωτών αποτελούν ένα όπλο που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν. Ερευνες γνώμης και άλλες μετρήσεις διεξάγονται αυτή την περίοδο στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη, προκειμένου να εντοπιστούν με σαφήνεια τα αρνητικά σημεία στα καταστήματα της εταιρείας και οι αιτίες ταλαιπωρίας των πελατών της.
Σε όλες τις έρευνες, η γραφειοκρατία και η πολύωρη αναμονή στα καταστήματα θεωρούνται βασικοί παράγοντες δυσαρέσκειας των καταναλωτών έναντι της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει ισχυρό brand και εμφανίζεται να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Υπό αυτή την έννοια, η διοίκηση αναζητεί παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα.
Αιτία καθυστερήσεων
Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από τους λόγους που εντοπίστηκε ως «υπαίτιος» για τον σχηματισμό των μεγάλων ουρών είναι η γραφειοκρατία στην εξυπηρέτηση καταναλωτών που προσέρχονται στα καταστήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά χωρίς να έχουν μαζί τους τα έντυπα. Οι πελάτες αυτοί πρώτα πρέπει να αναμένουν με σειρά προτεραιότητας (χαρτάκια) στα γραφεία έκδοσης των εντύπων και έπειτα να αναμένουν, με άλλον αριθμό προτεραιότητας, στα ταμεία.
Η Διεύθυνση Εμπορίας έδωσε πρόσφατα, με τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής, τη δυνατότητα έκδοσης των εντύπων και στα ταμεία των καταστημάτων. Η παρέμβαση έγινε πιλοτικά σε ένα σημείο πώλησης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ουρές περιορίστηκαν κατά 30%. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για άλλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της δημόσιας εταιρείας στα γκισέ.
Εξάλλου, η ΔΕΗ προσανατολίζεται αφενός μεν στην ευρεία ψηφιοποίηση του δικτύου της, αφετέρου δε στην αλλαγή και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της. Σήμερα αυτά είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση θέλει να προσαρμόσει το ωράριο σε εκείνο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, ώστε να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές αλλά και να είναι πιο κοντά στην αγορά, όταν αργότερα θα λανσάρει κι άλλα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες της.
Βάρδιες
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους σε αυτά, οι ανάγκες του νέου ωραρίου θα καλυφθούν με βάρδιες και πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία. Πέραν αυτού, η ΔΕΗ αναμένεται να ανοίξει και κάποια νέα καταστήματα, καθώς ιδίως στην περιφέρεια ή και σε μεγάλους δήμους των αστικών κέντρων δεν υπάρχουν σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των πελατών της. Σε σχεδιασμό βρίσκονται επίσης και αρχιτεκτονικές - αισθητικές παρεμβάσεις, ώστε οι χώροι εξυπηρέτησης να γίνουν πιο προσιτοί και φιλικοί προς τους πελάτες της.
Ούτως ή άλλως η ΔΕΗ, μετά τις αρχικές «ενέσεις» που έλαβε από το Δημόσιο για να σταθεί στα πόδια της, μπαίνει στη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη μετατροπή της σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχείρηση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει, τέλος, η διοίκηση της ΔΕΗ στην ταχύτερη διείσδυσή της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της, η επιχείρηση θα μπορεί να ξεκινήσει σε δύο με τρία χρόνια την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 γιγαβάτ στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσει λόγω της απολιγνιτοποίησης.
Τα έργα αυτά θα στηρίξουν τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μέχρι η κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία να «τρέξουν» το νέο σχέδιο για την οικονομία των περιοχών. Παρά το ότι η ΔΕΗ είχε πολύ μικρή παρουσία στις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής της, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, διαθέτει μια μικρή «κληρονομιά» με έργα 4.500 μεγαβάτ που βρίσκονται στο στάδιο των αιτήσεων και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Γιατί ο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να κάνει χρήση πυραύλων στο ρωσικό έδαφος; Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον πόλεμο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
Το αντίο του Κώστα Μυλώση στον κουμπάρο του Βασίλη Μαντζουράνη - Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αδικοχαμένου μουσικού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr