Πολιτική|06.05.2020 22:43

Γεωργιάδης: Τις επόμενες μέρες ειδικό μέτρο για τουρισμό και εστίαση

Newsroom

Για το θέμα της εστίασης μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV. «Η συγκεκριμένη συζήτηση δεν έχει νόημα να γίνεται κάθε μέρα. Θα μετρήσουμε τους δείκτες της επιδημίας και αν οι επιστήμονες πειστούν ότι μπορούν να ανοίξουμε ότι μπορούν να ανοίξουν μία μέρα νωρίτερα τότε θα το κάνουμε. Δεν θα ρισκάρουμε όσα χτίσαμε μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακόμη αναφέρθηκε στα θέματα του τουρισμού και των εμπορικών κέντρων καθώς και στη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και της Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα. Τέλος σχολίασε και τα περιστατικά συνωστισμού στις πλατείες και την ενίσχυση των ελέγχων και της αστυνόμευσης. 

Τις επόμενες μέρες ειδικό μέτρο για τουρισμό και εστίαση

«Το πρωί της Τετάρτης μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ πήγαμε σε δύο καταστήματα στην Καλλιθέα και προσπαθήσαμε να δούμε στην πράξη κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν τα προτεινόμενα μέτρα. Είμαι μαζί με τους ανθρώπους που έκαναν τη διαμαρτυρία με τις άδειες καρέκλες. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε ειδικό μέτρο που θα συμπεριλαμβάνει και τον τουρισμό και την εστίαση. Θα υπάρξει πακέτο που θα έχει και φορολογικά κίνητρα και άλλα κίνητρα που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πάνε μπροστά» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Είμαστε σε πρόωρο στάδιο για τον τουρισμό

«Ξένα ΜΜΕ προτείνουν τη χώρα μας ως ταξιδιωτικό προορισμό για το καλοκαίρι. Πρόκειται για πραγματικό ενδιαφέρον αν και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό είναι δύσκολο να κλείσουν κάποια συμφωνία αυτή την περίοδο. Και αυτό διότι δεν γνωρίζουν εάν θα υπάρχουν αεροπλάνα, πτήσεις. Είμαστε σε ένα πολύ πρόωρο στάδιο. Όμως είναι βέβαιο ότι εάν ο τουρισμός ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο να κινείται, η Ελλάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όποιο τουριστικό ρεύμα δημιουργηθεί φέτος θα κινηθεί προς την Ελλάδα» υποστήριξε ακόμη.

Οι τράπεζες έχουν υποχρέωση να μεταφέρουν χρήματα στην πραγματική οικονομία

Αναφορικά με τις κινήσεις των τραπεζών για την ενίσχυση της οικονομίας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «χθες είχαμε τηλεδιάσκεψη με κορυφαίους τραπεζικούς παράγοντες. Ήδη ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι "οι υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι τράπεζες είναι να μεταφέρουν χρήματα στην πραγματική οικονομία". Η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά το ρυθμό των εκταμιεύσεων. Μία μέρα μετά την τηλεδιάσκεψη παρατηρήθηκε στην αγορά μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά των τραπεζών. Από τις 15 - 20 Μαΐου και μετά θα ξεκινήσει το πρόγραμμα με την εγγύηση του 80% ενός δανείου. Εκεί θα δούμε τι θα ζητήσουν οι τράπεζες» υποστήριξε.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της οικονομίας

Για την απόκλιση στις προβλέψεις της Κομισιόν (9,7%) που αφορούν την ύφεση στην Ελλάδα και τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης (4,7%) ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «πριν δύο μήνες οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία ήταν τελείως διαφορετικές και πριν ένα μήνα οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή οικονομία ήταν εντελώς διαφορετικές. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση είναι αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σήμερα μόνο ένας προφήτης μπορεί να προβλέψει την πορεία της οικονομίας».

Να σοβαρευτούν στον ΣΥΡΙΖΑ 

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την απογευματινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εάν έβλεπε πιο προσεκτικά τον πίνακα της Κομισιόν θα έβλεπε ότι για την Ελλάδα η πρόβλεψη είναι 9,7%, για την Ιταλία 9,5% και για την Ισπανία 9,4%. Αλήθεια στην Ισπανία είναι οι καταστροφικές επιλογές των Podemos που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το σημείο; Θα πρέπει να σοβαρευτούν στην Κουμουνδούρου και να μιλήσουμε σαν κανονικοί άνθρωποι την ώρα που αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη συμφορά της ιστορίας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο». 

Εάν δεν προσέξουμε θα αυξηθούν τα κρούσματα

Τέλος σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας επεσήμανε ότι «με ανησυχούν πάρα πολύ τέτοιες εικόνες. Nομίζουμε ότι ο κορονοϊός πέρασε. Δεν είναι έτσι. Εάν δεν προσέξουμε τώρα ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων είναι ορατός. Αναρωτιέμαι εάν αυτοί που βγήκαν και έκαναν αυτά τα πράγματα δεν λυπούνται το μέλλον τους και τους γονείς τους; Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή. Πάμε να τα τινάξουμε όλα τώρα που φτάνουμε στο τέλος. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Όμως εάν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει θα πρέπει να γίνουμε πολλοί αυστηροί. Έχουμε να κάνουμε με εθνικό συμφέρον. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμάς». 

εστίασηΆδωνις Γεωργιάδηςτουρισμός