Πολιτική|08.05.2020 15:32

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία: Τα χειρότερα έρχονται με την Τουρκία

Newsroom

Βέβαιος, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει και μάλιστα θα κλιμακώσει την τακτική της εναντίον της Ελλάδας, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Λάζαρος Σκυλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα χειρότερα έρχονται, θα μας φτάσουν σε κάτι πολύ «θερμό», με προβοκάτσια στο Αιγαίο ή τον Έβρο, για να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να χάσουμε το σπίτι μας».  

Απαντώντας για τους παράνομους μετανάστες, τόνισε πως «είναι πιθανόν η Τουρκία να τους χρησιμοποιήσει ως 5η φάλαγγα στο εσωτερικό της χώρας μας, γίνονται «όργανα» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι πολύ πιθανό και Τούρκοι πράκτορες να έχουν παρεισφρήσει μεταξύ αυτών, πολλοί από αυτούς έχουν αντεθνικά αισθήματα, μισούν την Ορθοδοξία και είναι φανατικοί μουσουλμάνοι», συμπλήρωσε ο κ.Σκυλάκης.

«Η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχιστεί και σε λίγο θα πλησιάσουν και στην ενδοχώρα, εφόσον δεν τους αναχαιτίζουμε με σκληρό τρόπο», τόνισε ο κ.Σκυλάκης και μίλησε για «φοβικό σύνδρομο» με το οποίο αντιμετωπίζουμε τη γείτονα. «Φοβόμαστε να μην προκαλέσουμε το «θηρίο», αποφεύγουμε για ασκήσεις περιοχές, που εξοργίζουν την Τουρκία», υπογράμμισε και πρόσθεσε, ότι «υπάρχει επικινδυνότητα να χάσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην ξηρά».

ΤουρκίαμετανάστεςεπίθεσηΈβρος