Πολιτική|19.05.2020 22:02

Δημοσκόπηση MRB: Double score σε πρόθεση ψήφου - Καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Newsroom

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,3%, Ελληνική Λύση με 3,9% και ΜέΡα25 με 3%.

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτωμένων.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Οι πολίτες συμφωνούν επίσης σε συντριπτικό ποσοστό (75,4%) με την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι συνέπειες του κλεισίματος λόγω κορονοϊού.

δημοσκόπηση MRB