Πολιτική|17.12.2018 14:39

Δραγασάκης: Έρχεται τροπολογία για τον εξωδικαστικό

Κατερίνα Τζαβάρα

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει έρθει και ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του, προανήγγειλε από τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι σύντομα κατατίθεται στη Βουλή και η ρύθμιση, με την οποία θα αποσαφηνίζεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία των επαγγελματιών.

«Το ιδιωτικό χρέος, που είναι μια από τις πιο οδυνηρές πλευρές της κρίσης, είναι προτεραιότητα της επόμενης περιόδου. Έχουμε καταθέσει τροπολογία, που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του. Σύντομα, δε, θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη Βουλή θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Δημιουργούμε το νέο κοινωνικό κράτος και θέλουμε να το κατοχυρώσουμε και συνταγματικά» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης κάνοντας λόγο για στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη.

Γιάννης Δραγασάκηςεξωδικαστικός συμβιβασμός