Πολιτική|04.06.2020 21:34

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα ψηφίζουν ανασχηματισμό και... διακοπές

Newsroom

Σχεδόν έξι στους δέκα (59%) θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ το 22% απαντά πως πρέπει να μείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, το 64% δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το καλοκαίρι, σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, ενώ το 28% απαντά πως δεν θα έκανε διακοπές.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διψήφια διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 19,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ μ 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, το 4% λευκό, άκυρο, αποχή, ενώ το 7% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι. Ακόμη πέντε στους δέκα (50%) θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 54% συνολικά δηλώνει ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (18%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (36%). Το 37% των ερωτώμενων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%). Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Το 75% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας (48% θετικά - μάλλον θετικά 27%). Παράλληλα, το 19% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 10% - σίγουρα αρνητικά 9%). Το 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σχετικά με την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Όσον αφορά την αξιολόγηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία το 83% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (56% σίγουρα θετικά – 27% μάλλον θετικά), ενώ το 9% συνολικά απαντά αρνητικά (6% μάλλον αρνητικά – 3% σίγουρα αρνητικά). 8% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Την ίδια ώρα το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά) για την πανδημία του κορονοϊού.  Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%). Επίσης ένα 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα. 

ΚορονοϊόςδημοσκόπησηΣωτήρης Τσιόδραςανασχηματισμός