Πολιτική|18.12.2018 16:26

Νοτοπούλου: Μετρό στη Θεσσαλονίκη, να τι έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού

Newsroom

«Δίκαιη και έντιμη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. 

Μάλιστα, η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό κάλεσε τους ψηφοφόρους της συμπρωτεύουσας να συγκροτήσουν προοδευτικό μέτωπο κατά του φιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και να δώσουν «τον γλυκό αγώνα». 

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης απαρίθμησε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη όπως το Μετρό για να υποστηρίξει ότι η πόλη «δεν έχει σχέση με τη Θεσσαλονίκη του 2014 της απαξίωσης και της παρακμής» και να προσθέσει: «Να τι έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού» του οποίου η κυρία Νοτοπούλου προΐστατο μέχρι πριν από λίγο καιρό.

«Τολμάμε. Προχωράμε στη Βόρεια Ελλάδα του αύριο. Στην Θεσσαλονίκη που γίνεται μητρόπολη των Βαλκανίων. Η Θεσσαλονίκη γίνεται διπλωματικός κόμβος», σημείωσε η ίδια. Παράλληλα χαρακτήρισε «δίκαιη και έντιμη» τη Συμφωνία των Πρεσπών που «διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και προστατεύει τη Μακεδονία».

«Ανάπτυξη χωρίς αυτοδιοίκηση δεν γίνεται»

«Ανάπτυξη χωρίς αυτοδιοίκηση δεν γίνεται. Ο Κλεισθένης είναι το πρώτο σημαντικό βήμα»,  ανέφερε η κυρία Νοτοπούλου επανερχόμενη στα αυτοδιοικητικά για να υποστηρίξει σχετικά με την υποψηφιότητά της «έχουμε κομματική ταυτότητα. Δεν την κρύψαμε αλλά δεν κάναμε διακρίσεις. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια για τα μικρά αλλά μπαίνει στον διεθνή χάρτη με αξιώσεις. Δεν φοβόμαστε τη σύγκριση, την επιδιώκουμε και όποιος φοβάται τη σύγκριση, την απαξιώνει με fake news».

«Η Θεσσαλονίκη δεν έχει χώρο για την ακροδεξιά. Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη και δημοκράτη να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στον φιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Να μην μείνει με τον αγώνα των άπιαστων οραμάτων αλλά με τον γλυκό αγώνα», συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την προεκλογική της ομιλία από τη Βουλή.

ΘεσσαλονίκημετρόΚατερίνα Νοτοπούλου