ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
Στέλιος ΒογιατζάκηςΒαριές κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με τις οποίες η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει στην κατηγορία των ανελεύθερων κρατών, εξαπέλυσε σήμερα (21/7) ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη τύπου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, οι βουλευτές Δώρα Αυγέρη και Σπύρος Λάππας, καθώς και ο Φώτης Κουβέλης, μίλησαν για ακραίες και αυταρχικές μεθόδους που έχουν ως στόχο τη σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι από εδώ και στο εξής κάθε συκοφαντία θα αντιμετωπίζεται με προσφυγή στα ελληνικά και, αν χρειαστεί, στα διεθνή δικαστήρια.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι οι δικαστές που αναλαμβάνουν υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα σε δύο εκτοξευτήρες: την προαγωγή και τη δίωξη τους. Μίλησε για την Ελένη Τουλουπάκη, τονίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους δικαστικούς λειτουργούς, ενόψει μελλοντικών οικονομικών διαχειρίσεων και επιχειρήσεων που περιστέλλουν ελευθερίες, να μη διανοηθούν να ελέγξουν κυβερνητικούς παράγοντες».
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis και είπε ότι «Μέσα σ’ ένα μήνα σχεδόν η δικαιοσύνη εμφανίζεται να συμμορφώνεται προς τις επιθυμίες του. Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης με μια πρωτοφανή για δημοκρατικό κράτος παρέμβαση δήλωσε ότι οι υποθέσεις εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, πρέπει να μπουν στο αρχείο. Σκεφθείτε πόσο βαριά θα πληγεί η Δικαιοσύνη αν και η νέα της κρίση θα εμφανιστεί να συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις. Ο πολίτης, όμως, δεν θέλει να βλέπει τη Δικαιοσύνη να γίνεται λάφυρο εξουσίας και να υπηρετεί τα διακηρυσσόμενα χωρίς αιδώ κυβερνητικά κελεύσματα».
Και ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, σημειώνοντας ότι «Ο εισαγγελέας είναι μονοπρόσωπο όργανο. Ο νόμος δεν αναγνωρίζει συλλογική λειτουργία του εισαγγελέα. Έχουμε την ανάθεση σε δυο δικαστικούς λειτουργούς να ελέγξουν την υπόθεση της κ. Τουλουπάκη ενώ είναι νομική βεβαιότητα ότι ένας έπρεπε να την ελέγξει. Δικαιούμαστε να έχουμε την υποψία ότι η ανάθεση μιας υπόθεσης σε δύο λειτουργούς ήταν μια προσπάθεια ισορροπίας της υπόθεσης ή ότι δυο λειτουργοί ερευνούν την ίδια υπόθεση προκειμένου να αξιοποιηθεί εκείνη που εξυπηρετεί; Το πόρισμα Σοφουλάκη δείχνει ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει μαύρες σκιές στον τρόπο που ενήργησε». Αναφερόμενος, δε, στο υλικό που προήλθε από ηχογραφήσεις είπε ότι «δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα με μια θεσμική και προσβλητική ενέργεια να γίνει η χώρα της κασέτας».
Με την ιδιότητα του μέλους της προανακριτικής επιτροπής, η βουλευτής Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι έζησε από κοντά «τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Από την πρωτοφανή κίνηση της να υπαγορεύσει τη σύνθεση της επιτροπής, μέχρι την άρνησή της προς τον ελεγχόμενο κ. Παπαγγελόπουλο να κληθούν οι μάρτυρες που εκείνος πρότεινε, και από τις επιλεκτικές διαρροές στον τύπο μέχρι την παράνομη διαρροή απόρρητων καταθέσεων σε ιδιώτες για την κατασκευή μηνύσεων σε υποθέσεις άσχετες με την υπόθεση Novartis, η ΝΔ έδειξε πώς εννοεί μια κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία. Και απέδειξε ότι είναι ικανή να μετέλθει κάθε μέσου, προκειμένου να επιβάλει το πολιτικό της αφήγημα για τα σκάνδαλα που ταλάνισαν την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου με δικές της ευθύνες». Μίλησε, επίσης, για γεγονότα που παραπέμπουν σε εποχές εκτροπής και ανωμαλίας. «Γίναμε μάρτυρες της προαναγγελίας διώξεως κατά της κ. Τουλουπάκη, όταν ο ελεγχόμενος από την εισαγγελέα υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε δημοσίως την δίωξη και φυλάκισή της. Αλήθεια, πώς Όμως την πιστεύουν οι πιο ακραίοι κύκλοι της ΝΔ και διψούν για εκδίκηση γι αυτούς που ως «παρείσακτοι» έκαναν κατάληψή του κράτους, του κράτους τους! Και αυτό δεν αντέχεται, δεν χωνεύεται θα ονομάζατε μια χώρα όπου ο ελεγχόμενος από τον εισαγγελέα ζητά την τιμωρία του εισαγγελέα; Πώς θα ονομάζατε μια χώρα όπου γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων με μεθόδους παρακράτους και μαφίας;” αναρωτήθηκε.
Τέλος, ο βουλευτής Σπύρος Λάππας είπε ότι «η Επιτροπή που ερευνούσε δήθεν αδικήματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν μία καθαρά πολιτικού χαρακτήρα απόφαση, την οποία δεν πιστεύουν ούτε αυτά τα κυβερνητικά στελέχη, γι αυτό και όταν συζητείται κάθε φορά η υπόθεση αυτή τα αφήνουν κενά, στέλνουν το «σήμα» τους.!! Θα μείνουν στο τέλος μόνο με την εκδικητική τους μανία και το πολιτικό τους μίσος».
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ