Πολιτική|22.07.2020 17:32

Επίθεση Τσελίκ στην Σακελλαροπούλου: Ανιστόρητη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μαρία Ζαχαράκη

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έβαλε στο στόχαστρό του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για… έλλειψη νομικών γνώσεων.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την Αγία Σοφία, η Ελλάδα για άλλη μια φορά καταφεύγει σε κάθε μορφής μαύρη προπαγάνδα. Οι δηλώσεις της Ελληνίδας προέδρου, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με στόχο την Τουρκία, αποτελούν παράδειγμα άγνοιας της ιστορίας και έλλειψης νομικών γνώσεων», αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας ότι «το γεγονός ότι η πρόεδρος της Ελλάδας, στην πρωτεύουσα της οποίας δεν υπάρχει ούτε ένα τζαμί, κάνει λόγο για ανεξιθρησκεία, αναφερόμενη στην Αγία Σοφία, αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα δύο μέτρων και δύο σταθμών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν πληροί τα βασικά κριτήρια της ανεξιθρησκείας. Το γεγονός ότι η Ελληνίδα πρόεδρος προσπαθεί να κάνει μάθημα κοσμικότητας, είναι τραγωδία. Οι κατηγορίες της Σακελλαροπούλου εναντίον της Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε τη θητεία της δίνοντας όρκο ενώπιον του Έλληνα Αρχιεπισκόπου, καταδεικνύουν την άγνοια που έχει όσον αφορά την κοσμικότητα».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται διατεθειμένος να προσφέρει και μαθήματα… κοσμικότητας στην Ελλάδα.

«Η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατανόηση του κοσμικού κράτους, ώστε να καταφέρει να υιοθετήσει την ανεξιθρησκεία, να αντιταχθεί στην αφομοίωση, να μείνει μακριά από εχθρικά αισθήματα απέναντι στο Ισλάμ και την Τουρκία. Κι έτσι αυτά θα είναι τα πρώτα βήματα του μετασχηματισμού τη Ελλάδας σε κοσμικό κράτος», αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη διαμαρτυρία του για τη χρήση του όρου «τουρκική εισβολή» στην Κύπρο.

«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το ότι η πρόεδρος Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην Επιχείρηση Ειρήνης, κάνει λόγο περί τουρκικής βαρβαρότητας παρά τις τόσες σφαγές και βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι».

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε επίσης την κα. Σακελλαροπούλου ότι ως δικαστικός είχε πάρει πολλές φορές αποφάσεις υπέρ των γκιουλενιστών, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και εγκέφαλους της απόπειρας πραξικοπήματος.

«Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου στο προηγούμενο πόστο της είχε ξεκάθαρα δείξει την παράνομη και εχθρική στάση της απέναντι στην Τουρκία στηρίζοντας τους φυγόδικους πραξικοπηματίες της FETO. Οι κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας από ένα όνομα που στήριξε τους τρομοκράτες είναι αποτέλεσμα έντονου φανατισμού», αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ συστήνει στην πρόεδρος της Ελλάδας να μείνει μακριά από τον φανατισμό.

«Μια πολιτικός, η οποία λίγο μετά την εκλογή της προέβη σε πρόκληση στο Αγαθονήσι δείχνοντας στον κόσμο ότι δεν είναι υπέρ της ειρήνης και ότι θα ακολουθήσει μία περιθωριακή ελληνική πολιτική, δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σε κανέναν. Αντίθετα πρέπει να μελετήσει και να μείνει μακριά από τον φανατισμό. Η Ελλάδα ας μην ονειροπολεί ότι θα κάνει πράξη τις παράλογες πολιτικές της μέσω της ‘ευρωπαϊκής αλληλεγγύης’. Η Τουρκία έχει τη δύναμη να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τ/Κ και του έθνους μας στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Αυτό που εσείς αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα -χωρίς να ντρέπεστε- είναι σωτηρία για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τις προσπάθειες εξολόθρευσης των Τ/Κ, όπως τις σφαγές του παρελθόντος. Αυτό που αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα είναι η χαρά που αντικατοπτρίζεται στα μάτια των καταπιεσμένων λαών επειδή ‘έφτασε ο Τούρκος που περίμεναν’», σημείωσε.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (33619Τουρκία