Πολιτική|03.05.2019 14:47

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιοι έχουν «κλειδώσει» στους μεγάλους δήμους

Γιάννης Πολίτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων επέλεξε τον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο. Στον Πειραιά αντί του Θοδωρή Δρίτσα, που ήταν υποψήφιος στις εκλογές το 2014, θα ριχτεί στη μάχη ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Μπελαβίλας ενώ στη Θεσσαλονίκη το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος θα έχει η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα επέλεξε να στηρίξει τον μέχρι σήμερα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στον Πειραιά, τον γιατρό Νίκο Βλαχάκο και στη Θεσσαλονίκη τον τοπογράφο-μηχανικό Νίκο Ταχιάο.

Το Κίνημα Αλλαγής στον δήμο Αθηναίων στηρίζει τον πρώην υπουργό και βουλευτή Παύλο Γερουλάνο ενώ στον Πειραιά όλα δείχνουν ότι θα στηρίξει εκ νέου τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα για το τι μέλλει γεννέσθαι με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι ανεξάρτητοι στον δήμο Θεσσαλονίκης

Στη μάχη των εκλογών του Μαΐου ως ανεξάρτητος ρίχνεται ο Γιώργος Ορφανός, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ως ανεξάρτητος θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας.

Εντωμεταξύ το απόγευμα της Παρασκευής μετά από συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη αποφασίστηκε να ηγηθεί του συνδυασμού η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Κώστας ΜπακογιάννηςΠαύλος ΓερουλάνοςΔημοτικές εκλογέςΓιώργος ΟρφανόςΚατερίνα ΝοτοπούλουΝίκος ΤαχιάοςΝίκος Βλαχάκος