Πολιτική|24.09.2020 18:17

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Γενς Στόλτενμπεργκ

Μαρία Ψαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, «στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεών του με Έλληνες και Τούρκους ηγέτες». Χθες, ο Γ. Στόλτενμπεργκ είχε πραγματοποιήσει επικοινωνία με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.  

Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα πραγματοποιήσουν διερευνητικές διπλωματικές συνομιλίες. Τόνισε τη σημασία της επίλυσης της κατάστασης σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 

«Στρατιωτικές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Τουρκία έχουν συναντηθεί πολλές φορές στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να δημιουργήσουν μηχανισμούς αποφυγής σύγκρουσης (απεμπλοκής) για την πρόληψη περιστατικών και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε την πρόοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις για θέματα κοινής ασφάλειας. 

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓενς Στόλτενμπεργκ