Πολιτική|02.10.2020 16:21

Θεοδωρικάκος σε Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή μάχη

Σοφία Σπίγγου

Με την συμβουλή να είναι όλοι πιο «φειδωλοί και προσεκτικοί» στις αναφορές τους για τα ελληνοτουρκικά έκλεισε την τοποθέτηση του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, είπε: «Στα εθνικά θέματα θα πρέπει να μπαίνουν στην μπάντα οι μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ο πρωθυπουργός έδωσε μια εθνική σκληρή μάχη υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο με δύσκολους συσχετισμούς. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα αρχικά κείμενα κινούνταν σε μια πιο δύσκολη κατεύθυνση και χρειάστηκε σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο που έχει μπροστάρης πολύ σοβαρές εξελίξεις. Μόνο αν υπάρξει εθνική ενότητα και στρατηγική για να βγει ο ελληνικός λαός ωφελημένος».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια των ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία, υποστήριξε ότι «το χειρότερο σχολείο, είναι το κλειστό σχολείο», καλώντας τους μαθητές να μπουν «στο δρόμο του διαλόγου». Τέλος, αναφερόμενος στο φιάσκο των σχολικών μασκών, προέτρεψε την αντιπολίτευση να βρει «κάτι καλύτερο για αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα», καθώς -όπως είπε- «αυτό που ενόχλησε παρά πολλούς είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση να δώσει το κράτος δωρεάν μάσκες στα παιδιά. Αυτό χαλάει το αφήγημα του ακραία νεοφιλελεύθερου ανθρώπου που χρεώνετε στον κ. Μητσοτακη, ότι δε νοιάζεται για τις αδύναμα οικονομικά οικογένειες».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤάκης ΘεοδωρικάκοςΦώφη ΓεννηματάΣύνοδος Κορυφής